Определящо за политическата ситуация в България е войната в Украйна,

...
Определящо за политическата ситуация в България е войната в Украйна,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Ако войната в Украйна приключи, политическият живот в Европа и у нас ще се нормализира

Определящо за политическата обстановка в България е войната в Украйна, която е безусловно да нашата врата. Докато тече, надали ще има внезапни придвижвания, само че всички се надяваме час по-скоро да стартира да се вижда краят, с цел да може да се възстановява политическият живот в Европа и у нас. Това изясни в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " социологът Кънчо Стойчев.

По думите му обстановката не е постоянна: " Настоящото ръководство се харектеризира с голяма доза непоследователност, самомнителност и безочливост. Няма никаква изясненост по какъв начин ще бъде ръководена страната. Правителството може да падне всеки един миг, защото няма никакво съглашение по какъв начин тъкмо се обезпечава болшинството в Народното събрание. Има международна процедура директно противоположни политически сили да работят дружно, само че това е обвързвано постоянно с съдружно съглашение, коалиция и ясното какво тъкмо се прави и вдишване на писмена отговорност - какво тъкмо се прави. В момента в България не следим нищо от това. Разказва ни се, че цялото ръководство е в ръцете на ПП-ДБ, които са втора политическа мощ и това е неуместно да се реализира. Те бягат от склюване на документално съглашение, каквато е демократичната европейска процедура за това, че това ще бъде документално доказателство, че са предали своите гласоподаватели. Няма да могат да се скрият обаче, тъй като те фактически предадоха своите гласоподаватели. Разумното държание изисква да подпишат съдружно съглашение и всички ние да знаем защо тъкмо се договарят и какво тъкмо желаят да вършат. Виждаме, че това удря на камък - имаше контрактуван ден вторник да се виждат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ", разяснява Кънчо Стойчев.

Според социолога следим невиждано знамение в политиката:  " Втората политическа мощ, без да е ясно за какво е подкрепяна от първата политическа мощ, напълно излъчва собствен кабинет, трансформира кадрово страната и кара сама влака. Тази " сглобка " няма по какъв начин да продължи четири години, проблематично е и дали ще продължи и до локалните избори ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР