Определянето на размера на застраховката Гражданска отговорност според нарушенията може

...
Определянето на размера на застраховката Гражданска отговорност според нарушенията може
Коментари Харесай

"Гражданската отговорност" може да поскъпне с 200% за някои нарушители

Определянето на размера на застраховката " Гражданска отговорност " съгласно нарушаванията може да не влезе в действие от първия ден на 2018 година, само че въпреки всичко това ще е реалност при започване на новата година. Това разгласи в утринния блок на БиТиВи заместник-председателят на Комисията за финансов контрол Ралица Агайн.

За по този начин наречената система бонус-малус се приказва от доста от дълго време, само че до въвеждането й се стига едвам в този момент. Една от значимите стъпки за въвеждането й е да се свържат осведомителните системи на застрахователите с тези на Министерство на вътрешните работи, което се чака да стане факт в скоро време.

При определянето на цената на наложителната застраховка ще се взимат поради всички регистрирани нарушавания и влезлите в действие наказателни постановления. Идеята е водачите без нарушаване да заплащат по-ниска цена от базовата, която се заплаща сега, а хората с нарушавания – по-висока. За най-недисциплинираните водачи цената може да скочи до 200% по отношение на базовата, за изрядните понижението е към 50%, посочи Агайн.

Тя уточни, че съгласно данните най-вече са нарушаванията, свързани с превишената скорост - общо 1 млн. в интервала 2014-2017 година Другите нарушавания, които ще въздействат на цената на застраховката са лишаване на преимущество, внезапна промяна на посоката на придвижване, неспазване на дистанцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР