Определянето на перфектния саундтрак е задължително преди всяко пътешествие, но

...
Определянето на перфектния саундтрак е задължително преди всяко пътешествие, но
Коментари Харесай

Каква музика обичат да слушат кучетата, докато са на път

Определянето на съвършения саундтрак е наложително преди всяко странствуване, само че в случай че водим своя окосмен другар със себе си, може би е хубаво да дадем думата и на него. Проучванията демонстрират, че някои видове музика в действителност оказват помощ на кучетата да се провиснал, когато са затворени в колата. Ръководен от проучване от университета в Глазгоу, професор по музика събира 10-те най-хубави песни, които да пуснем на домашния ни любим в автомобила.
 Самоед, лъвско куче, чау чау, тибетски мастиф, азавак и това ли са най-скъпите породи кучета
5 от най-скъпите породи кучета

Четири лапи лукс

Плейлистът включва Bee Gees, Боб Марли и Pink Floyd като най-предпочитаните от нашите любимци жанрове. Сам Сътън от Университета на Западен Лондон, споделя: " Реге и софт рок наподобява са обичаните музикални жанрове за кучета. Може би комбинацията от спокойна студийна продукция и приятна звукова хармония способстват за това, което прави обичания плейлист на кучето. "

В изследване от 2017 година на кучета в центъра за настаняване в Дъмбартън, Шотландия, учени им пускат пет разнообразни жанра музика: софт рок, мотаун, поп, реге и класическа музика. Те мерят сърдечната периодичност на кучетата и означават промени в държанието, до момента в който музиката свири. Така откриват, че косматковците демонстрират понижаване на равнищата на стрес, изключително когато слушат софт рок или реге.
 Снимка 598145

Въпреки че тези жанрове се открояват, професор Нийл Евънс, който управлява изследването, добавя, че проучването допуска, че всяко куче има свои лични музикални усети. " Като цяло реакцията към другите жанрове беше смесена, наблягайки опцията, сходно на хората, нашите другари кучета да имат свои самостоятелни музикални желания. "

Според платформата за хотелски резервации Justhooit повече от 65% от притежателите на кучета са забелязали, че кучето им се стресира, до момента в който пътува с кола. За да помогнем на нашите косматковци да се провиснал, до момента в който са на път, професор Сътън основава с музика от обичаните им жанрове. Песните включват " How Deep Is Your Love " на The Bee Gees, " No Woman, No Cry " на Боб Марли и " Dark Side of the Moon " от Pink Floyd.

" Регето постоянно се свързва със слънчева светлина и отмора, тъй че може би този вид успокояваща прочувствена реакция се споделя с нашите кучешки спътници ", споделя професор Сътън.
 Снимка 598144

И както някои музикални жанрове успокояват домашните ни любимци, по този начин други усилват напрежението. Изследване от Щатския университет в Колорадо открива, че метъл музиката провокира нервно трептене, лай и пречи на съня при кучета в приюти за животни.

" Тъй като обсегът на слуха на кучето е по-широк от този на индивида, е хубаво да избягвате по-тежката музика, защото това може да провокира естественото им възприятие за реакция и любознание ", поучава професор Сътън.
 Американски питбул териер, ротвайлер, чау чау - кои са най-опасните породи кучета в света
Най-опасните породи кучета в света

Кой влиза в топ 7

Затова сформира и плейлист от 10 песни, които да не пускаме, до момента в който сме в колата с нашето кученце. В това число влизат " Back In Black " на ACDC, " Enter Sandman " на Metallica и " Ace of Spades " на Motorhead.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР