Определете вашия тип главоболие. Най-често човек страда от главоболие от

...
Определете вашия тип главоболие. Най-често човек страда от главоболие от
Коментари Харесай

Мястото, на което ви боли главата, разкрива много за здравето ви

Определете вашия вид главоболие. Най-често човек страда от главоболие от напрежение или болежка, породени от особеностите на метода на живот. По принцип такива болки не предизвикват доста щета, с изключение на мощен дискомфорт. Ако, обаче, постоянно изпитвате главоболие или болката е извънредно мощна и не реагира на болкоуспокояващи, или пък се появяват нови признаци, наложително се консултирате с доктор, с цел да ви дефинира вярната диагноза, написа actualno.com.

Най-често срещаното главоболие е при напрежение.

Появява се основно след мощен стрес, като постоянно е от няколко часа до дни. Болката в тази ситуация е зад очите и в региона на челото, само че от време на време се появява и към гърба. Подобна болежка може да бъде тъпа, а също и повтаряща се, в случай че не бъде открит източника. Освен болката, има и гадене, изключително с тревога или меланхолия. По принцип този вид болежка се повлиява добре от болкоуспокояващи и отмора.

Главоболие при предозиране на медикаменти

Тази болежка се предизвика от корист с аналгетици. За да спрете този тип болежка, просто би трябвало да спрете да употребявате лекарството. Този развой ще отнеме известно време, само че в следствие болката ще спре. Махмурлук Болката при махмурлук е пулсираща, съпроводена с гадене и неприятно общо положение. Не забравяйте да пиете доста течности и бъдете търпеливи.

Мигрена

Мигрената е пулсиращо главоболие, съпроводено от мощно гадене и от време на време повръщане. Възможно е също да има проблеми със зрението. Някои мигрени предизвикват изтръпване или уязвимост. Необходимо е да се консултирате с доктор, с цел да ви изпише точното лекарство, както и други способи на терапия.

Клъстерни главоболия

Това е постоянно срещано главоболие, което е локализирано към очите или визира единствено едната страна на главата. Клъстерното главоболие е 4 пъти по-често срещано при мъжете, изключително в юношеска и междинна възраст, и може да бъде непрекъснато. При клъстерни болки е извънредно значимо да посетите доктор за съвет и лекуване.

Главоболие, породено от напрежение другаде в тялото

То може да е поради запушени синуси, настинки, апетит, напрежение на очите, напрежение на врата или гърба, артрит и проблеми със зъбите. Във всеки случай би трябвало да се консултирате с персонален доктор, защото ще се изисква лекуване на тялото като цяло, а освен стоп на главоболието. Освен това, болката може да е разследване от непрекъснатото носене на избрани неща, да вземем за пример очила за плуване, както и някои типове прически (стегната опашка), с цел да премахнете болката, би трябвало да се откажете от неуместните аксесоари или да измененията метода на стайлинг. Болката в главата изисква по-сериозно отношение, защото може и да е сигнал за сериозен здравословен проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР