Определено някои хора ме интересуват повече от други. Има хора,

...
Определено някои хора ме интересуват повече от други. Има хора,
Коментари Харесай

Подкаст | Емил Ценов: Има и хора, които са цветни и забавни. Тях ги наблюдавам с особен интерес

" Определено някои хора ме интересуват повече от други. Има хора, които са черно-бели като зарчета. Могат да са харесвани по обществените мрежи и да се вършат на готини, само че отново са си черно-бели, тъй като мислите и дейностите им са такива. Не могат да заловен фините нюанси на живота, а на мен това не ми е забавно. Има обаче и хора, които са цветни и занимателни. Не са доста, само че ги има. Тях ги следя и проучвам с необикновен интерес. "

Гостът в пети епизод на НЕУМОРИМИТЕ несъмнено е от тези цветни и занимателни хора. Цитатът нагоре е от един негов роман " Между небето и земята " от сборника " Боговете на града ". Той написа книги, в свободното си време. А другояче е експерт по маркетинг, с над двадесет години кариера в корпоративния свят, живее във Виена, работи и като академични учител.

Емил Ценов е създател на Optimus Consulting към днешна дата. Водещата на подкаста Милена Иванова се среща с него преди двадесет години, първо с помощта на INSEAD, където и двамата са учили, и второ, с помощта на Виена, където Иванова живее и работи по едно време.

Чуйте диалога с него тук и в комфортната за Вас аудиоплатофрма:
Your browser does not support the audio element. Реклама
Емил Ценов е по едно и също време е първият чиновник изобщо на Американския Университет, само че и първият приключил (слушайте диалога с него, с цел да разберете по какъв начин се случва това). В подкаста той споделя за маркетинга като специалност и като научна дисциплинираност, какъв брой коства да си изстреля човек едно " сателитче " в космоса и по какъв начин тъкмо се маркетират мотори за спътници.

Ценов споделя, че когато се вършат първите SAT изпити междинният резултат в Американския в Благоевград е по-висок от този в Harvard! Говори и за марката " България " и по какъв начин би подходил към развиването му; за писателската му кариера и какво го е подтикнало да хване перото. На тематика старт-ъпи смята, че една голяма част от тях се провалят по една елементарна причина, че в действителност не схващат пазарите и потребителите си, а постоянно получават и неприятни препоръки, от хора, които маркетират една от най-смешните за него концепции: така наречен growth marketing (маркетинг на растежа).
България ще бъде такава, каквато ние си я създадем
Разбира се, диалогът се концентрира и върху фантазията България и каква може да бъде тя. В този дух, Емил дружно с още 300 души събират 32,000 лева и основават 15 годишни стипендии (известни като Туитър стипендиите), които неотдавна са раздадени на спечелилите надарени деца на възраст сред 7 и 18 години. Според Емил Ценов децата на България са най-голямото и благосъстояние, тъй че би трябвало да влагаме в тях, другояче изобщо няма да си приказваме за 2050 година.

Водещата Милена Иванова предлага книгите на Емил, които, съгласно нея, се четат на един мирис - " Боговете на града и Коренелия " (на български и английски), както и The Green Tunnel (на английски).
Реклама
Целият транскрипт на подкаста можете да прочетете по-долу в публикацията.

НЕУМОРИМИТЕ е подкаст на Милена Иванова, основан в партньорство с " Капитал ": една фантазия за това какво може да сме ние, каква може да е България посредством и заради нас. НЕУМОРИМИТЕ е подкаст, в който ще чуете истории - през диалози с най- елементарни българи пръснати по целия свят - прескочили безчет трудности по пътя си, съумели и успяващи. През споделените истории НЕУМОРИМИТЕ е един роман за България - такава каквато е и такава каквато може да е. Защото всички ние сме България, без значение къде сме.
За Милена Иванова, основател на НЕУМОРИМИТЕ: Бивш капиталов банкер, живяла и работила в седем страни, с домакински адрес в един или различен миг, за по-дълго или по-кратко в Съединени американски щати, Полша, Франция, Австрия, Англия, Казахстан и Русия, както и в България. Борави със седем езика. Предприемач и клиничен ароматерапевт, с много по-широки ползи към днешна дата, в портфейл от разнообразни действия от ръководство на вложения, през работа за бордове до ръководството на дребен стартъп в света на ароматерапията и поддръжка на фамилния бизнес. Никога не се е смятала за бежанец, а за един професионален бродяга, в години, в които този термин още не е на мода. Завършила MBA в INSEAD - Франция, през 2003 година, като през 2018 получава подготовка още веднъж там и като сертифициран самостоятелен шеф. Председател на борда на съветниците на " Нетерра " в България. Та, от кое място да стартираме с теб, Емо? От маркетинга, или от Виена?
Волксгартен. Това е един от обичаните ми паркове, който е разказан в един различен мой роман от сборника (б. ред. Боговете на града). Всъщност розата беше подарък от брачната половинка ми Ели, за 50я ми рожден, ден, аз не съм от тези хора, които си крият възрастта, сега съм на 54, и беше в действителност хубав, прекрасен подарък. Ходим да я наглеждаме постоянно, да забележим дали е цъфнала, дали я поливат постоянно и така нататък Но се държи отлично. Това е в действителност една чудесна самодейност на Виенската община, която е освен във въпросната градина, само че също по този начин и в Шонбрун и в доста други градини. Човек може по този начин да се каже да стане патрон на роза, или да речем в някои случаи даже на скамейка, като по този метод по едно и също време знае, че е съдействал нещо и в последна сметка го кара да се усеща добре. А общината събира не дребни количества като доходи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР