Определено не е за хора със слаби сърца, когато в

...
Определено не е за хора със слаби сърца, когато в
Коментари Харесай

Третият райх изчезва под земята


Определено не е за хора със слаби сърца, когато в горския полумрак от процепите на старите бункери изхвърчат и шумят прилепи. Крилатите вампири са решили, че тези многоетажни подземия са издигнати за тях и са се открили там на несъмнено място.

Тук, недалече от полския град Мендзижеч, живее най-голямата колония от прилепи в Европа – десетки хиляди. Но не става дума за тях, въпреки че военното разузнаване е избрало за своя емблема силуета на летящ прилеп.

За тази околност се носят митове, коя от коя по-мрачна.„ Да стартираме с това, че покрай горското езеро в железобетонна кутия е открит излаз на под земята силов кабел, чието замерване е посочило напрежение от 380 волта – споделя полк. Александър Лискин, един от пионерите в тукашните катакомби. – Скоро вниманието на сапьорите притегли бетонен бунар, който поглъщаше водата.

Тогава разузнаването рапортува, че подземната силова връзка евентуално се отклонява от Мендзижеч. Не се изключва и съществуването на скрита самостоятелна електроцентрала и че турбините ѝ са се въртели от водата падаща в кладенеца. Казват, че езерото е съединено с близките водоеми, а те тук не са малко.

Сапьорите откриха маскиран под хълма вход към тунел. Още с първото доближаване стана ясно, че това е съществено оборудване, също така евентуално с друг жанр клопки, в това число мини. Казват, че подпийнал боен след бас влезнал с мотоциклет в тайнствения тунел и повече само че го видели. “Каквото и да приказват, несъмнено е едно – в света няма по-обширен и по-разклонен под земята укрепен регион от този, който е прокопан в речния триъгълник Варта – Обра – Одер.

До 1945 година тези земи са били в състава на Германия. След рухването на Третия райх са били върнати на Полша. Чак тогава в свръхсекретните подземия се спуснали руски експерти. Спуснали се, шашнали се от дължината на тунелите и си отишли. Никой не желал да се загуби, взриви и изчезне в гигантските бетонни катакомби, които се протягат на десетки километри на север, юг и запад.Никой не може да каже с каква цел са били прокопани тези двупосочни теснолинейки, къде и за какво са отивали влаковете по безкрайните тунели, какво са превозвали и кои са били техните пасажери. Но сигурно е известно, че Хитлер най-малко два пъти е бил в това подземно железобетонно царство, кодирано под названието RL — Regenwurmlager – „ Лагерът на дъждовния червей “.

В края на Втората международна война по цяла Германия са открити големи незавършени системи от тунели. Хитлер е заповядал построяването на към 800 подземни комплекса. Съюзниците са се пробвали да ги унищожат, в това число и персоналния алпийски бункер на Хитлер. Цели сектори от системите тунели и до през днешния ден остават неразучени.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР