Определено 400 души със сигурност ще мислят по-добре от 240

...
Определено 400 души със сигурност ще мислят по-добре от 240
Коментари Харесай

Ал. Йорданов: Борисов да даде оставка, защото някой пие бира на Орлов мост ли?!

" Определено 400 души сигурно ще мислят по-добре от 240 по най-важните въпроси в страната, тъй като ще показват и по-широка представителност. Новата Конституция е нужна тъкмо от 30 години. Много от младите, които в този момент стачкуват, не бяха родени по време на написването на настоящия главен закон ".

Това съобщи евродепутатът Александър Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

" Имаше сериозна последователност сред номенклатурните семейства. Спомнете си по какъв начин Борис Велчев става основен прокурор. Не беше единствено това въпросът. Нито една някогашна социалистическа страна не одобри при започване на демократичния преход конституция. Те започнаха промени, с цел да се види една почти ясна картина какво съставлява демокрацията. Полша едвам на осмата година одобри конституция. Нашата Конституция беше едно безусловно излишно мероприятие. За нашите условия това обаче беше единственият вид да се в профил комунистическата партия от властта и да се започва демократичната смяна. България беше минимум демократичната страна и най-потъналият спътник в Съветския съюз ", добави Александър Йорданов.

" Очевидно ГЕРБ ще внесат план за Конституция до 2 септември, след което другите партии ще имат опция да го обсъдят и да внесат свои планове. Този план би трябвало да бъде разпределен във всички парламентарни комисии. Възможно е Народното събрание да реши да назначи специфична конституционна комисия. След това се отива на гласоподаване, на което народните представители би трябвало да кажат дали привикват Велико национално заседание или не. Теоретично Конституцията ще се написа в различен парламент от други народни представители - това ще бъде Великото национално заседание ", сподели още евродепутатът.

Според него измежду протестиращите има и морално нечистоплътни хора - " тези, които разрушиха предното стъкло на колата на дамата на бул. " Ситняково ".

" Защо Бойко Борисов би трябвало да подава оставка? Защото някой пие бира на Орлов мост? Улицата не може да взема решение проблеми в една европейска страна ", сподели още Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР