Определените от законодателя наказания глоба в размер на 2000 лв.

...
Определените от законодателя наказания глоба в размер на 2000 лв.
Коментари Харесай

Районен съд - Русе: 2000 глоба при отказ на шофьор да бъде тестван за наркотици

Определените от законодателя санкции санкция в размер на 2000 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 24 месеца за отвод на лидер да бъде тестван за опиати, влязоха в законна мощ във връзка с 34-годишния А. А.

Това се случи, откакто решението на Районен съд – Русе, с което е доказано наказателното разпореждане за налагане на тези наказания, бе оставено в действие от по-горната инстанция и към този момент е дефинитивно.

На 28.04.2021г. към 18,30 ч. полицейски чиновници правили обход с патрулен автомобил по бул. „ Тутракан “, когато забелязали, че движещият се пред тях „ Фолксваген Голф “ прекосявал вляво и вдясно по пътното платно, без да подава съответната сигнализация. Спрели го за инспекция, тествали лидера за алкохол, а „ дрегерът “ отчел 0 промила. Тогава поискали да му извършат и тест за приложимост на наркотични субстанции, само че А. А. отказал с претекста, че тестът му можела да е позитивна, заради използвани опиати „ в околните дни “. Полицаите му издали ваучър за здравно проучване, само че лидерът не отишъл в болница, с цел да даде кръв и урина. Бил му формиран акт за отхвърли да му бъде осъществена инспекция с тест и/или химико-токсикологично лабораторно проучване за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози, а след това и наказателно разпореждане.

С решението си Районен съд – Русе е удостоверил наказателното разпореждане, отхвърляйки изказванията за персонално, отрицателно или пристрастно отношение на някой от полицейските чиновници. Според съда, нарушаването е било потвърдено по неоспорим метод, а показанията на разпитаните в качеството на очевидци служители на реда са били непротиворечиви, взаимнодопълващи се и кореспондиращи с останалите доказателства по делото.

А. А. е обжалвал това решение пред касационната инстанция, която е счела, че не са подкрепени с доказателства изказванията му, че никой не е желал от него да дава проба за използването на наркотични субстанции и той не е отказвал осъществяването на проба с тест. Отказът е бил съответно заверен в издадения ваучър за проучване, в това число посредством полагане на автограф от самото лице. Според касационните магистрати, Районен съд – Русе е събрал всички относими и възможни доказателства, без при тази процесуална активност да е позволил нарушавания.

Решението на Районен съд – Русе, с което е доказано наказателно разпореждане за налагане на санкция в размер на 2000 лева и отнемане от правоуправление за 2 години на А. А., към този момент е в законна мощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР