Определени кръгове внушават, че гледам прекалено на Изток. А не

...
Определени кръгове внушават, че гледам прекалено на Изток. А не
Коментари Харесай

Румен Радев: Кръгове внушават, че гледам на Изток. А не гледам ли на Запад?

Определени кръгове внушават, че виждам прекомерно на Изток. А не виждам ли на Запад, когато съм там по покана на президентите на Германия, Португалия, Австрия, Швейцария, на визита при британската кралица и краля на Белгия? Това съобщи пред ”Панорама ” президентът Румен Радев.
На президента Путин ясно сложих въпроса за цената на газа. Получих поздравления освен от политици, а от ръководители на големи корпорации от Съединени американски щати, Япония, Канада, посочи Румен Радев. Той заяви, че е получил персонална покана от Си Дзинпин и след два дни ще лети до Китай.

Президентът разяснява и покурката на F-16: Дебатът за изтребителите F-16 бе изопачен. Сега се движим към скъпи самолети с грубо орязано съоръжение. F-16 е аероплан с високи бойни качества, само че е единствено върхът на айсберга. Реалностите разкриват непрестанно наивността на българското държавно управление във връзка с програмата. За нашите минимални условия, офертата беше над 3 милиарда лева и то при 100% предплатено заплащане, сподели летецът Радев.

По думите му, в случай че един съставен елемент не е пълностоен, бойните умения фрапантно се свиват. При тази стратегия ФМС договаряния за събаряне на цената няма. Единственият метод за събаряне на цената е да се откажеш от нещо. Правителството предприе ход за събаряне на цената посредством орязване на пакета ", акцентира Радев.

„ Беше ни дадено, че ще вземем доста добър боен аероплан, а не играчка.

По думите му, построяването въз основата за Ф-16 в базата в Граф Игнатиево ще е напълно за българска сметка. Освен това се била изпарила и броя на ракетите " въздух-въздух " и имало заложен прикрит разход от още 1 милиарда лева за реализиране на цялостното въоръжение. „ Този пакет има по-малко брой мотори, тренажорният комплект също е орязан, няма нито един високоточен арсенал. Тези самолети нямат целеви качества “.

Според него Су-25, които и сега са на въоръжение в родните Военновъздушни сили, са по-добри самолети.

" Тази договорка е на гърба на Военновъздушни сили, на летците и техниците, които ще би трябвало да извършват задания с оборудването на този аероплан. Българският народ ще заплаща доста, само че няма да има отбрана. Управляващите, които се самоопределят за европейското развиване, избягаха от дебатите. Ние губим мощен инструмент да интегрираме нашата отбранителна промишленост просвета ", атакува държавното управление Радев.

„ Силно се надявам, че българското държавно управление няма да допусне това, другояче би било безконтролно. Не бива да взимаме аероплан за авиошоу. Летците и техниците ще би трябвало да извършват невъзможни задания с това осакатено съоръжение “, предизвести президентът.

" Отношенията ни не би трябвало да почиват на благодарността, а на истината. Ние би трябвало да отстояваме нашето място на цивилизационната карта на Европа. България е била значим фактор в европейската просвета и България е дала духовното начало на Русия - и календара, и християнската религия ", сподели той за връзките ни с Русия.

" В Санкт Петербург чаках, че този спор (за Гоце Делчев - б.а.) да избухне. Гоце Делчев е изтъкнат български бунтовник. Искам да поздравя президента Пендаровски за неговата храброст. Това е единствено началото. Има огромна разлика сред двата контракта, има разлика сред нашата декларация от 1999 година и договорът сред Македония и Гърция ", разяснява Радев и историческите ни разногласия със Северна Македония.

коментар по вътрешнополитически тематики Румен Радев разясни за какво Корнелия Нинова е единственият партиен водач, който е получил обществена поддръжка от президента.

Всяка една съпротива е витално значима за демокрацията във всяка страна. При утвърждаващия се авторитаризъм в България е жизненоважно да имаме мощна съпротива.

Субсидиите за партиите би трябвало да се понижат, поради бедността в България, само че тя не може да бъде и прекомерно ниска, разяснява Румен Радев един от главните политически сюжети през последните седмици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР