Определена съставка на кърито подпомага сесиите по химиотерапия, като унищожава

...
Определена съставка на кърито подпомага сесиите по химиотерапия, като унищожава
Коментари Харесай

Къри в битката срещу рака

Определена съставна част на кърито подкрепя сесиите по химиотерапия, като унищожава раковите кафези, които не умират при лечението. Това настояват група учени от Университета в Лайчестър, Англия.

Също по този начин те стигнали до извода, че куркумата не разрешава развиването на още един етап на заболяването. Учените изследвали тази доктрина, като употребявали тъкан от колоректален израстък.

Дори да бъде подложен на лекуване, при този тип рак остават кафези, които може да доведат до ремисия на заболяването. Колоректалният рак е третата причина за смъртните случаи от рак в западните страни.

 Джинджифил

Куркумата обаче, която е съществена съставна част на шафрана, който на собствен ред се употребява за приемането на къри, се употребява от епохи за медицински цели. Използва се и за предотвратяването на Алцхаймер, артрит и други заболявания.

Къри се назовава примес от подправки в композиция от 5, 7, 13 или повече на брой. Най-често се употребяват куркума, джинджифил, черен пипер, кориандър, кимион, канела, кардамон и карамфил.

Кърито произлиза от индийската кухня. Къри се назовава и ядене със сос, приготвено с едноименната фалшификация.

Професор Мурали Дораисуами от Университета Duke в Северна Каролина пък твърди, че хората, които ядат къри два или три пъти седмично са изложени на по-малка заплаха от деменция. Той добави, че учените изследват въздействието на по-високи дози, с цел да открият дали те могат да реализират оптимален резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР