Оправдателната присъда на пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля повече

...
Оправдателната присъда на пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля повече
Коментари Харесай

Обрат: Отмениха оправдателната присъда на пловдивския лекар, който застреля Плъха

Оправдателната присъда на пловдивския доктор Иван Димитров, който простреля повече от 2 години Жоро Джевизов-Плъха, е анулирана. Това решение са взели магистратите от Апелативния съд в града.

Делото ще бъде прегледано отначало и от различен правосъден състав на Окръжния съд в Пловдив.

Апелативните магистрати откриха несъгласия в присъдата. Заключението на Окръжния съд, че Плъха е нападнал лекаря, не се потвърждавали нито от обясненията на подсъдимия, нито от показанията на очевидците. При осъществения оглед на мястото не е бил открит нож. Два ножа са открити в дома на лекаря. И по двата ножа е имало следи от кръв, която не е могла да бъде изследвана, тъй като е била прекомерно малко.

Преди няколко месеца Димитров получи оправдателна присъда от Окръжния съд и 2 години отнемане от независимост условно с 3 години изпитателен период за противозаконното държане на револвер и муниции. Според съда Димитров е работил в изискванията на неизбежна самозащита. Преди това той призна виновността си и изиска съкратена правосъдна процедура.

Според втората правосъдна инстанция не са разисквани доказателства, че потърпевшият е нападнал доктора с нож, за което има данни единствено в обясненията на подсъдимия.

Освен това по делото липсвали претекстове, което е процесуално нарушаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР