Оправдаха се очакванията за по-топло време тази сутрин, след 8°

...
Оправдаха се очакванията за по-топло време тази сутрин, след 8°
Коментари Харесай

Слънчево през почивните дни, до вечерта валежите навсякъде ще спрат

Оправдаха се упованията за по-топло време тази заран, след 8° през вчерашния ден, през днешния ден минималната температура в София е 14°, както и за превалявания през нощта към момента основно в Западна България. В следобедните часове валежи ще има и в източните региони, само че на повече места ще вали в западната половина от страната. Ще бъде прохладно с оптимални температури от 24° до 29°.

До вечерта преваляванията на всички места ще спрат, а през нощта и облачността ще намалее. Минималните температури на следващия ден ще останат без основна смяна - сред 11° и 19°, само че оптималните едва ще се покачат и ще бъдат сред 26 и 31 градуса. Ще доминира слънчево време, а валежи не са изключени в североизточните и в планинските региони. Ще духа слаб, в Източна България, както и на морския бряг, сдържан северен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието с повече облаци в утринните часове. Максималните температури ще бъдат от 26 до 29 градуса. Температурата на морската вода е 22°-25°, а вълнението на морето ще отслабне.

И в планините ще доминира слънчево време. Сутринта ще бъде мъгливо, а след обяд на обособени места, основно в Рило-Родопската област, е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан северен вятър, а температурите и там едва ще се покачат.

И на Балканите дневните температури на следващия ден едва ще се покачат, а над по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево.

У нас през идващите дни ще доминира слънчево време, а температурите и минималните, и оптималните ще продължат да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР