Оправда руските удари по украинска инфраструктура със заплахи за МоскваУкрайна

...
Оправда руските удари по украинска инфраструктура със заплахи за МоскваУкрайна
Коментари Харесай

Лавров: Западът води война срещу Русия, НАТО е агресор

Оправда съветските удари по украинска инфраструктура със закани за Москва
Украйна и жителите ѝ се изгарят като “консумативи ”, счита министърът

Руската страна не се интересува от тавана на цените на петрола

Западът води посредством НАТО координирана война против Русия в Украйна и рискува “неконтролируемо изостряне ” на напрежението сред международните сили, предизвести съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи ДПА.

Той отсече, че НАТО към този момент не е защитителен съюз, а агресор, трансформирал Украйна в “плацдарм против съветските ползи ”. “Украйна и жителите є се изгарят като “консумативи ”, до момента в който Западът тласка Киев да продължава да води война ”, уточни Лавров.

Той направи това изказване, откакто Москва сподели на няколко пъти през последните седмици, че е подготвена да беседва с управлението в Киев за преустановяване на военните дейности, само че всякога предложенията ѝ са били отхвърлени, отбелязва ДПА.

Лавров също така оправда съветските удари против украинска инфраструктура с действителни закани за сигурността на Русия.

“Тази инфраструктура обезпечава бойния капацитет на въоръжените сили на Украйна и на националистическите батальони ”, сподели министърът и означи, че дейностите на Москва в действителност са ориентирани към минимизиране на цивилните жертви.

Същевременно съветският първи посланик напомни, че НАТО и Съединени американски щати че са прибягвали към сходна военна тактичност в близкото минало. “Сравнете нервността, която в този момент се развихри в западните медии, с това, което се случи, когато Съединени американски щати бомбардираха Ирак ”, сподели Лавров. И добави, че в някогашна Югославия НАТО бомбардира централата на малкия екран в Белград с аргумента, че тя служи на вражеската агитация.

“Пределно ясно е, че не е допустимо да се водят диалози за стратегическата непоклатимост през днешния ден, игнорирайки всичко, което се случва в Украйна. Тъкмо тъй като задачата (на Запада) в Украйна е декларирана - не да се избави демокрацията в Украйна, а да се победи Русия на бойното поле или даже да се унищожи Русия ”, сподели съветският външен министър.

Лавров сподели, че в предишното е изразявал предпочитание да разисква с Вашингтон вероятно разширение на действието на контракта Нов СТАРТ за ограничение на нуклеарните оръжия, тъй че да включва и последните съветски разработки в областта на хиперзвуковите оръжия. Министърът сподели, че Русия е подготвена да отиде оттатък взаимното изказване със Съединени американски щати от юни 2021 година, в което се споделя, че нуклеарната война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да бъде водена, като всяка война сред нуклеарни сили бъде оповестена за неприемлива.

Лавров добави обаче, че би било наивно от страна на Съединени американски щати да чакат Русия да разисква стратегически нуклеарни въпроси, до момента в който от съветска позиция Вашингтон се пробва да я унищожи.

Руският външен министър сподели още, че Москва не се интересува от равнището на оферти от Европейския съюз и Г-7 таван на цените на съветския нефт, защото Русия ще се договаря директно с купувачите на суровината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР