Опознаването на различни културни обичаи при пътуване в чужбина е

...
Опознаването на различни културни обичаи при пътуване в чужбина е
Коментари Харесай

Културни обичаи, за които да внимавате при пътуване в чужбина

Опознаването на разнообразни културни традиции при пътешестване в чужбина е вълнуващо прекарване, само че крие риск самите вие да станете жертва на културните разлики.

 Културни традиции, за които да внимавате при пътешестване в чужбина

И макар че най-разумно би било авансово да се информирате за публичните порядки на мястото, където отивате, ние ще ви улесним с няколко културни обичая, за които да внимавате при пътешестване в чужбина. Други можете да добавите вие!

 
Ръцете долу!
В случай, че не сте осведомени с етикета за привет или с езика на жестовете в дадена страна, по добре използвайте ръцете си единствено за пипане на всякакви предмети и за държане на други. Така ще си спестите голям брой неловки обстановки, защото не е допустимо постоянно да знаете дали няма да обидите някого с обещано деяние. Това може да ви се коства елементарно на първо четене, само че в действителност е същинско предизвикателство да избягвате да вършиме нещо, с което сте привикнали - да сочите, да се ръкувате, да одобрявате, даже да махате.

 
Кимване с глава за „ Да “.
България е една от дребното страни (ако не единствената), в която кимането с глава значи „ Не “, а поклащането наляво – надясно - „ Да “. В съвсем всички останали страни в света е тъкмо противоположното – отвесното придвижване с главата значи единодушие, до момента в който хоризонталното – отричане.

 Културни традиции, за които да внимавате при пътешестване в чужбина
Поведението на масата.
Въпреки че има общоприети порядки за държание на масата в ресторант или на банкет, които се съблюдават в целия свят, има и такива, които са строго характерни за дадена страна. Например в Япония се счита за неучтиво, в случай че не нацапате покривката до момента в който се храните (колкото повече, толкоз по-добре) или в случай че не сърбате звучно супата си. Но сходно нещо в изисканата Франция ще ви завоюва пренебрежение и даже предизвестие. Същото важи и за лактите на масата (до китките), диалозите по време на хранене, яденето с пръсти и т.н Истината е, че без значение в коя страна се намирате, не всички ще се обидят от едно и също нещо. Важното е просто да не смущавате близките.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР