Опозицията в Беларус отправи критики заради големи нарушения на днешните

...
Опозицията в Беларус отправи критики заради големи нарушения на днешните
Коментари Харесай

Опозицията в Беларус говори за масови измами на днешните парламентарни избори

Опозицията в Беларус насочи рецензии поради огромни нарушавания на днешните парламентарни избори, заяви Франс прес.

По публични данни над 45 % от общо 6,5 милиона гласоподаватели са дали своят вот към 12 часа локално време.

Гражданите на Беларус избират 110 депутати в долната камара на Народното събрание. Изборът обаче не е огромен: главните опозиционни водачи и единствените двама депутати от опозицията са изключени от вота.

Около 500 нарушавания бяха открити следобяд от наблюдаващи от опозиционните партии. Според тях чиновниците в изборните секции завишават броя на хората, отишли да гласоподават. Правозащитници, наблюдаващи протичането на изборния ден, споделиха, че са били изгонени от изборни секции и не им е било разрешено да снимат.

Лукашенко има намерение да се кандидатира за нов президентски мандат на изборите в Беларус следващата година

Алексей Янукевич, заместник-председател на опозиционната партия Беларуски национален фронт, съобщи пред Агенция Франс Прес, че управляващите са избрали "познатия сюжет на фалшификации ".

"Ако обществото не харесва по какъв начин президентът провежда (вота), то може да си избере нов президент следващата година ", съобщи пред публицисти президентът Александър Лукашенко, откакто гласоподава. Той удостовери, че ще се кандидатира на президентските избори през 2020 година

"Разбира се, че съм угрижен по какъв начин изборите ще бъдат признати на Запад ", сподели той, добавяйки, че по принцип няма навика да се тревожи.

Наричан "последният деспот на Европа ", Лукашенко ръководи тази някогашна руска република от 25 години. Нито едни избори, проведени в Беларус за това време, не са били избрани като свободни и почтени от интернационалните наблюдаващи, означи Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР