Опозицията говори повече в пленарна зала. При гласуванията на закони

...
Опозицията говори повече в пленарна зала. При гласуванията на закони
Коментари Харесай

Опозицията говори повече в пленарна зала

Опозицията приказва повече в пленарна зала. При гласуванията на закони всеки може да гласоподава с всеки, няма доста ясно ръководещо болшинство, или доста ясна съпротива. Това сочат данните на платформата " Стража ". Те бяха показани от основателя й Благослав Михайлов в ефира на NOVA. Платформата събира цялата информация от уеб страницата на парламент, от стенограмите и надлежно прави  изчисления коя парламентарна група какъв брой е споделила.

Данните сочат, че в 48-ия парламент ГЕРБ, Политическа партия и " Възраждане " са говорили най-вече. В 49-ото Народно събрание " Възраждане " към този момент са безспорни първенци. Много си мълчат пък Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, изясни Михайлов.

" Във всеки парламент опозицията има склонността да приказва най-вече ", изясни още Михайлов.

" Много е значимо да си имаме поради, че тук считаме единствено изявленията, които са направени в качеството на елементарен депутат. Тоест примерно тирада на докладчици, на ръководителя на Народното събрание не се бори в тази статистика ", изясни Михайлов.

Депутатите на " Възраждане " са повече в този парламент по отношение на предходния, усилва се и броят на изявленията им. Абсолютен първенец по изговорени думи от парламентарната естрада и в 48-ото, и в 49-ото Народно събрание е Петър Петров от " Възраждане ". След него, с 2 пъти по-малко думи е водачът на партията Костадин Костадинов. На третата почетна позиция е Корнелия Нинова.

По отношение на гласуването – всеки гласоподава с всеки, сочат данните. Високо припокриване има сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, ГЕРБ и Има Такъв Народ, както и ПП-ДБ и ГЕРБ.

Ако при гласуванията в зала " Възраждане " има ниско съвпадане с ГЕРБ и Движение за права и свободи, то в комисиите има високо съвпадане. 86% са съвпаденията сред " Възраждане " и ГЕРБ при гласуванията в комисии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР