Опозиционният лидер на Мианмар Аун Сан Су Чжи е била

...
Опозиционният лидер на Мианмар Аун Сан Су Чжи е била
Коментари Харесай

Аун Сан Су Чжи е в неизвестност от седмица

Опозиционният водач на Мианмар Аун Сан Су Чжи е била отведена от вкъщи си в Найпидо преди шест дни и сега е в неопределеност. Това са съобщили пред " Мианмар в този момент " източници от партията Национална лига за народна власт. Припомняме, че тя бе под домакински арест, откогато военната хунта извърши преврата на 1 февруари. " Вече не знаем къде я държат ", е споделил източник от партията, поискал анонимност.

Преди дни " Facebook " заяви, че е блокирал профилите на военните в Мианмар след осъществения прелом и задържането на водачите на страната, което провокира всеобщи митинги. В известието си компанията съобщи, че тази възбрана е нужна предвид на протичащото се от осъществения на и зародилото принуждение. От " Facebook " споделиха още, че възбраната е поради нарушаването на човешките права в страната и риск от кръвопролития вследствие дейностите на армията.
 500 арестувани при митингите в Мианмар
500 арестувани при митингите в Мианмар

Късно в сряда в Мандалей се е стигнало до конфликти сред органи на реда и стачкуващи

Най-малко трима починаха

Мианмар, (до 1989 година страната е наричана Бирма) се намира от време на време под контрола на военните. Премиерът Аун Сан Су Чжи, водач на опозицията против военния режим в продължение на 20 години, през по-голяма част от времето е под домакински арест, откакто се връща в страната от изгнаничество през 1989 година. През 1990 година печели уверено изборите, само че те са оповестени за невалидни от военните, които отхвърлят да предадат властта. Аун Сан Су Чжи е носителка на Нобелова премия за мир за 1991 година
 Военните в Мианмар отхвърлят да са направили прелом, нямали различен избор
Военните в Мианмар отхвърлят да са направили прелом, нямали различен избор

Заклеймиха протестиращите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР