Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, провъзгласил се за временен президент на

...
Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, провъзгласил се за временен президент на
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо: Разговарях с Тръмп, санкциите на САЩ отговарят на позицията на депутатите във Венецуела

Опозиционният водач Хуан Гуайдо, провъзгласил се за краткотраен президент на Венецуела, съобщи в изявление за Си Ен Ен, че глобите на Съединени американски щати против венецуелската държавна петролна компания дават отговор на отправено от депутатите искане да бъдат предпазени националните активи в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

В изявлението, което той даде нощес за испаноезичната секция на Си Ен Ен, само че беше излъчено през днешния ден с превод на британски, Гуайдо сподели, че през януари следеният от опозицията парламент на Венецуела е одобрил мярка, предвиждаща от непознатите страни да бъде поискано да подсигуряват, че венецуелските активи в чужбина няма да бъдат " разграбени " от президента Николас Мадуро, предава Българска телеграфна агенция.

Гуайдо е ръководител на доминираното от опозицията Националното заседание, което е единствената власт във Венецуела, признавана от някои страни като Съединени американски щати.

Опозиционният водач съобщи, че тази мярка има за цел само да подсигурява, че държавното управление на Мадуро " няма да продължи да ограбва венецуелския народ ".

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати оповестиха наказания против държавната петролна компания Петролеос де Венесуела и с това прекъснаха жизненоважен източник на доходи за изпадналата в тежко икономическо положение страна, отбелязва Асошиейтед прес.

В изявлението си Гуайдо съобщи, че е разговарял с американския президент Доналд Тръмп " и с други президенти от района ".

Той не разкри детайлности по кое време са водени тези диалози, нито какво съответно е било обсъждано. Гуайдо загатна само, че във всичките му диалози с държавни глави фокусът е бил върху това да бъде уредена филантропичната рецесия във Венецуела и да бъде възобновена демокрацията.

Той отхвърли обвиняванията на Мадуро и други, че Съединени американски щати провеждат прелом, и съобщи, че венецуелците просто упражняват конституционните си права.

Венецуелската съпротива е в положение да реализира кротичък преход във властта и в последна сметка свободни избори, сподели в изявлението Гуайдо, представен от Ройтерс.

" Сигурни сме, че можем да реализираме кротичък преход - преход и в последна сметка свободни избори ", съобщи той.

Гуайдо уточни, че е разговарял с Тръмп повече от един път, а на въпроса за възможни военни варианти във Венецуела той отговори, че всички варианти са на масата.

При принуждение във Венецуела напоследък се допуска, че са починали над 40 души, в това число 26 убити от проправителствените сили, петима убити при обиски и 11 при грабежи, съобщи през днешния ден представителят на Организация на обединените нации по въпросите на правата на индивида Рупърт Колвил.

Той сподели, че сред 21 и 26 януари са арестувани над 850 души, в това число 77 деца. На 23 януари в цяла Венецуела били арестувани 696 души, което е най-големият брой арести във Венецуела за един ден от 20 години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР