Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ обяви победа в първия кръг на местните

...
Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ обяви победа в първия кръг на местните
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ обяви победа в поне 20 общини на местните избори в Северна Македония

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ разгласи победа в първия кръг на локалните избори в Щип, Прилеп, Велес, Кавадарци, Неготино, Сопище, Бутел, Гази Баба, Кисела Вода, Виница, Зърновци, Петровец, Илинден, Карбинци, Свети Никола, Йегуновце, Градско, Босилово, Могила и Новаци, и чакат претендентите за кмет на Аеродром и Битоля също да донесат победа в първия тур. Опозицията води безапелационно и в Гьорче Петров, предава.

На конференция ръководителят на партията Християн Мицкоски съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ печелят в изборите за препоръки допълнително от 50 общини. Той добави, че чака водената от него партия да завоюва 50 хиляди гласа повече от СДСМ в гласуването за съветници.

„ Това ли е окончателната победа? Не. Това е първата огромна крачка към нея. Стига, задоволително разделения, спорове, задоволително незаинтересованост, престъпност и корупция. Благодаря ти, народе от Македония. Това е вашата победа! Това е победа, само че и отговорност. Едно нещо, което би трябвало да знаете: няма да ви подведем, няма да ви разочароваме. За мен, за нас това е огромна отговорност “, сподели Мицкоски на конференцията.

На въпрос дали обмисля предварителни парламентарни избори, Мицкоски сподели, че управлението на партията ще обмисли този вид и в това време може да се образува ново парламентарно болшинство

„ Хората завоюваха макар всички нередности, напън, подкупи, направени от полицията на Спасовски, прокуратурата на Русковска и примитивизма на Заев – всички бяха против нас, само че хората бяха с нас “, сподели още Мицкоски на конференцията в централата на партията.

„ Тази вечер ще се радваме, само че няма да честваме, на следващия ден още веднъж отиваме на работа за хората, тъй като ни чакат сложни провокации във втория тур, приканвам всички гласоподаватели, които желаят да трансформират нещо, и тези, които не са решили в наша изгода на първия тур - дано се обединим. От разделения печелят други “, приключи Мицкоски.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР