Опитваме се да направим всичко по силите си за приемането

...
Опитваме се да направим всичко по силите си за приемането
Коментари Харесай

Илва Йохансон: България и Румъния покриват всички изисквания за Шенген

Опитваме се да създадем всичко по силите си за приемането на България и Румъния в Шенген до края на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това съобщи на конференция испанският вътрешен министър Фернандо Марласка, който управлява днешното съвещание на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург.

България и Румъния свършиха отлична работа. Очакваме тези старания да донесат плодове, това ще бъде от изгода и за Европейски Съюз. Ще работим интензивно, това е обща цел с Европейската комисия. Надяваме се и желаеме да се случи до края на годината, добави той.

Мястото на България и Румъния е в Шенген, двете страни извършват всички условия, непрекъснато демонстрират решителност да пазят външните граници и да се причислят към общото пространство без гранични инспекции, уточни еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Оптимист съм. Знаем, че в Нидерландия през ноември предстоят избори, по тази причина още е мъчно да се получи явен отговор, разяснява тя, цититана от Българска телеграфна агенция.

Йохансон означи, че е показала данни от доклада на ЕК за защитата на границите от България и Румъния. Резултатите са отлични - виждаме двете страни по какъв начин ползват законодателството, имат доста положителни резултати в предотвратяването на противозаконната миграция и при противоположното приемане на проникналите нелегално през техните граници. Това е добра вест и се надявам да помогне да се вземе безусловно нужното решение България и Румъния да бъдат признати в Шенген до края на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР