Опитваме се да избегнем грешката от 2014-та година, когато Русия

...
Опитваме се да избегнем грешката от 2014-та година, когато Русия
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Не планираме никакво нападение или ескалация

" Опитваме се да избегнем грешката от 2014-та година, когато Русия съумя да работи бързо и да реализира задачите си в Крим и Донбас, до момента в който западните ни сътрудници обмисляха реакцията си " - това съобщи външният министър на Украйна Дмитро Кулеба на взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Кулеба добави, че дружно със Столтенберг са разискали по какъв начин да реагират на скупчването на съветски войски на границата с Украйна:

„ Украйна и нашите другари оставаме бдителни. Ние не губим и няма да губим време.

Ако Москва предприеме безразсъдни дейности и стартира да употребява спиралата на насилието, това ще е на висока цена във всеки смисъл на думата. Бих желал да ви уверя, че Украйна не желае война.

Ние не планираме никакво нахлуване или ескалация. Украйна е за решаване на спора с дипломатически и политически средства “, уточни украинският външен министър.

От своя страна генералният секретар на НАТО прикани Русия да приключи своето " безпричинно " военно скупчване към Украйна.

" Русия би трябвало да приключи това скупчване на войски в и към Украйна, да спре провокациите си и неотложно да деескалира (обстановката) ", сподели Столтенберг, представен от Агенция Франс Прес.

Очаква се през днешния ден в Брюксел да дойдат американският държавен секретар Антъни Блинкън и  ръководителят на Пентагона Лойд Остин.

 Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба на конференцията в централата на НАТО в Брюксел, 13 април 2021 година Столтенберг и Кулеба се срещнаха, с цел да обсъдят Русия съсредоточаването на войски по границата с Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР