Опитният селекционер на националния отбор на Иран Карлош Кейрош заяви

...
Опитният селекционер на националния отбор на Иран Карлош Кейрош заяви
Коментари Харесай

Карлош Кейрош се надява следващия Мондиал да е с по-малко политика

Опитният селекционер на националния тим на Иран Карлош Кейрош съобщи на конференция през днешния ден, че се надява идващото Световно състезание да предложи по-малко политика и повече футбол, като има по-добри способи да се употребява спорта за нещо хубаво в света.

Тимът на Кейрош е разкъсван от политически въпроси, а конференцията във връзка утрешния мач със Съединени американски щати в група " В " през днешния ден не направи изключение. Много протестиращи желаеха футболистите да застанат на тяхна страна в политическите спорове с религиозните ръководещи страната.

Португалският експерт беше запитан за решение на футболната федерация на Съединени американски щати, която демонстрира националното знаме на Иран в обществените медии без емблемата на Ислямската република в символ на взаимност с протестното придвижване, предава АП.

" Аз към момента считам, че мога да победя в тези ментални игри и офанзиви. Надявам се, че... събитията към това Световно състезание ще бъдат урок за всички нас в бъдеще и ще научим, че нашата задача е да сътворяваме занимания и за 90 минути да вършим хората щастливи, а не да усилваме проблемите, които така и така са непотребни, съобщи Кейрош.
 Режимът в Иран освободи 700 пандизчии след успеха в Катар Режимът в Иран освободи 700 пандизчии след успеха в Катар
След като иранците стартираха Мондиала с тежко проваляне с 2:6 от Англия, треньорът беше гневен. Той назова тормоз и политически напън, които са отвлекли вниманието на неговия тим, който е подложен на критика, че не приказва изрично за гибелта на протестиращи, а някои иранци ги упрекват, че са застанали с управляващите. Преди самото Световно състезание даже имаше апели Иран да бъде изваден от шампионата като наказателна акция против държавната власт в Ислямската република.
 Кейрош гневен от мнения на Клинсман за Иран, прикани го да напусне ФИФА Кейрош гневен от мнения на Клинсман за Иран, прикани го да напусне ФИФА
Но иранците се оправиха с Уелс с 2:0 с два късни гола във втората си среща, с цел да стигнат до съдбоносен мач със Съединени американски щати за присъединяване в идната фаза.

Кейрош сподели, че има време и място да се употребява футболът, за въздействие върху света, и получи овации от публицисти, когато приказва за " вълшебни моменти ", резултат от обикновен жест като даването на футболни топки на небогати деца в Африка. " Ние сме солидарни с филантропичните дела по целия свят ", сподели той.

В едвам завоалирана отпратка към Съединените щати той добави: " Вие говорите за човешки права, расизъм, деца, умиращи в учебни заведения със пукотевица, което не мога да приема за обикновено в 21-и век. Ние сме солидарни с всички тези дела. Но тук нашата задача е да донесем усмивки на всички хора за 90 минути с играта си на терена. И на следващия ден сме фокусирани върху това ", съобщи още Кейрош.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР