Опитните пчелари смятат, че съществуват различни породи пчели, като някои

...
Опитните пчелари смятат, че съществуват различни породи пчели, като някои
Коментари Харесай

Как да се справим с агресивни пчели

Опитните пчелари считат, че съществуват разнообразни породи пчели, като някои от тях са мирни, другите са нападателни, а трети - зли. В този случай обаче е разумно да се запитаме, заради каква причина една и съща порода може да се държи по друг метод при другите пчелари? Едните могат умерено да приближат насекомите, до момента в който другите не могат да го създадат без защитни средства.

Знаменития академик Бутлеров още в предишното е споделил, че постоянно би трябвало да сме изключително деликатни с пчелите. Трябва да се приближаваме доста деликатно към тях, без внезапни придвижвания и мощен звук. Рязкото ръкомахането може да ги ядоса, по тази причина не го правете. За да ги успокоите, можете от време на време да опушвате дома им с пушек. Желателно е да го вършиме още преди да са се ядосали и да са станали нападателни. Не забравяйте, че е доста по-лесно да ги успокоите първоначално, а не откакто са почнали да жилят пчелите, а и тези инсекти доста бързо могат да се раздразнят.

Имайте поради, че в случай че пчелите са станали нападателни още при започване на сезона, тогава е прекомерно евентуално да си останат по този начин до края му. Тук ще се наложи да употребяват всички ваши умения в тази област, с цел да се справите със обстановката. Препоръчва се в този случай да извършите опушването с гъст и студен пушек.

Ако пък насекомите са се ядосали по ред аргументи, тогава повдигнете платното и пуснете пушек напряко на рамките, а по-късно го затворете още веднъж. В началото те ще са спокойни, само че по-късно ще стартират да се пробват да излизат.

В този миг би трябвало наложително да ги опушите доста добре. Ако изпуснете момента, тогава наложително те ще ви нападат. Старайте се да вършиме всичко деликатно, защото след това е доста мъчно да успокоите нападателните пчели, в случай че сте ги ядосали.

 Агресия при пчелите

От всичко казано дотук, можем да си създадем разумния извод, че голямо въздействие на държанието на пчелите играят външните дразнители.

Спазвайки нашите елементарни препоръки, ще можете да се справите с нападателните пчели. Задължително използвайте специфична екипировка преди да посетите пчелините къщички. Трябва да умеете да ги успокоявате и да знаете главните правила за сигурност при работа с тези инсекти.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР