Опитните домакини разчитат на най-различни трикове в домакинството, включително и

...
Опитните домакини разчитат на най-различни трикове в домакинството, включително и
Коментари Харесай

Опитните домакини знаят как да варят ориза, за да стане най-вкусен

Опитните домакини разчитат на най-различни трикове в семейството, в това число и при варене на ориз. Те в никакъв случай не изхвърлят люспите от лук. Външната обвивка на този добре прочут зарзават в действителност не е боклук.

Събраната маса може да бъде потребна в разнообразни обстановки. И в тази ситуация не става въпрос единствено за градинарство и градинарски действия. Люспите от лук могат да се употребяват в кулинарията. Например, при варене на ориз. Как да употребявате люспи от лук при варене на ориз? Няколко минути откакто започнете да готвите зърнената храна, би трябвало да добавите малко количество лучени люспи.

Зеленчуковата обвивка ще би трябвало да се извади от кипящата течност няколко секунди преди изключването на котлона. Благодарение на тази ексцентрична " съставна част “ гарнитурата ще придобие доста по-ярък усет. Ястието ще се окаже неведнъж по-апетитно от нормално. Лекар разкри за какво възрастните хора би трябвало да ядат ориз Освен това, с помощта на люспите от лук, оризът ще стане даже по-полезен: те насищат зърнената храна с спомагателни значими съединения и микроелементи.

Други приложения на люспите от лук В градината обелките от лук най-често се употребяват за поддържане на растенията. Те са източник на субстанции, потребни за растенията. По-специално микроелементите, от които културите се нуждаят толкоз доста. Лучените люспи съдържат рутин, кверцетин, каротеноиди, витамин С.

Пръскането и поливането с отвари от лучени люспи усъвършенства усета на доматите, чушките, патладжаните и краставиците. Прави ги по-богати на хранителни субстанции. Люспите от лук покачват кълняемостта на семената – сипете шепа люспи от лук в 500 мл вода. Оставете за 3 дни. Люспите от лук също съдържат фитонциди - биологично дейни субстанции, които могат да подтиснат растежа и развиването на патогени.

Лукът с жълти люспи е най-полезен за градината. Също по този начин е всекидневно да се прибавят люспи от лук при засаждане на картофи или засаждане на разсад на непрекъснато място. Но това е най-неефективният метод на приложимост, защото през късото лято люспите нямат време да изгният изцяло и да разкрият всичките си потребни свойства. Най-добре е да употребявате запарка от люспи от лук.

За задачата 1 супена лъжица от люспите би трябвало да се изсипят в 2 литра гореща вода и да се варят. Или една огромна шепа залейте с 1 литър вряща вода и оставете сместа да престои 1-3 дни.

Напръскайте растенията, като преди този момент разредите разтвора с вода в съответствие 1:3. Можете да полеете корените с по-силен разтвор. Разсадът, който след засаждане на непрекъснато място е измръзнал и не желае да стартира да пораства, реагира добре на поддържане с тази запарка. Миризмата на лук също по този начин може да отблъсне някои вредители в градината.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/recipes/vsichki-izhvyrljame-tova-no-samo-opitnite-domakini-go-slagat-vyv-vodata-za-varene-na-oriza-news_2134391.html © Actualno.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР