Опитите за единство в ЕС по проблeма с миграцията продължават

...
Опитите за единство в ЕС по проблeма с миграцията продължават
Коментари Харесай

Атина иска обща евростратегия за борба с трафика на хора

Опитите за единение в Европейски Съюз по проблeма с миграцията не престават и в днешния втори ден от срещата на водачите на 27-те в Брюксел. Унгария и Полша не са съгласни с постигнатото неотдавна съглашение, което планува мигранти, позволени на територята на Европейски Съюз, да бъдат разселвани из страните-членки, а страните, които не желаят за одобряват такива хора, да заплащат по 20 000 евро за всеки отхвърлен човек. Будапеща и Варшава не са удовлетворени и от това, че съглашението е признато с квалифицирано болшинство и упорстват миграционните въпроси да бъдат предмет на единомислещо решение. 

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи от срещата на върха на Европейски Съюз, че Атина упорства за обща европейска тактика за битка с трафика на хора, предава.

Според Гърция, нещастието с незнайния брой жертви от потъналия транспортен съд до остров Пилос постанова незабавни ограничения.

В изказване за гръцките медии министър председателят Мицотакис съобщи, че никое дете не би трябвало да умира във водите на Средиземно море, само че казусът с бежанците не може да реши сама нито една европейска страна.

Атина предлага смяна и единна политика на всички европейски страни във връзка с миграцията и на първо място проект за битката с трафикантите.

Последната покруса с бежанци до остров Пилос и стотиците жертви постанова възстановяване на съдействието с Турция, като Анкара има опция да спре бежанския поток с надзор на мрежите за трафик на хора, съобщи гръцкият министър председател.

Атина упорства всички европейски страни да поемат част от тежестта за мигрантите.

Както напомнят през днешния ден гръцките медии по разпореждане на премиера продължава построяването на граничната ограда на сухопътната граница с Турция макар реакцията на левите партии от гръцката съпротива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР