Опитите на министъра на икономиката Кирил Петков да разбере какво

...
Опитите на министъра на икономиката Кирил Петков да разбере какво
Коментари Харесай

Надзорът на ББР саботира икономическия министър, той насрочи публични срещи с него

Опитите на министъра на стопанската система Кирил Петков да разбере какво се случва в държавната Българска банка за развиване (ББР), чийто принципал е Министерството на стопанската система, към този момент срещат опозиция от страна на управлението на банката.

В опит да надникне в защитаваните секрети за раздадените милиарди на едрия бизнес, Кирил Петков разгласи, че в четвъртък ще беседва с тримата членовете на Надзорния съвет на ББР. Срещите със всеки един от тях ще бъдат предавани на на Министерството на стопанската система и в на ведомството.

Срещата на Петков с тримата членове на надзора на банката идва ден откакто в сряда беше обявено, че са заменени членовете на одитния комитет на ББР без да бъдат посочени имена.

Миналата седмица пък Петков се оплака, че блокират информацията за отпуснатите огромни заеми, което не дава опция да се види по какъв начин е предпазен публичният интерес. Министърът на стопанската система уточни, че самият той към момента няма достъп до кредитните документи за 946 млн.лв. заеми, отпуснати на 8 компании. Половината от парите са отишли към компании свързвани с, а останалите получатели са компании на братя Домусчиеви, Пумен Гайтански - Вълка, Георги Самуилов.

Всичко това става на фона на уверенията на управлението на ББР, че са оптимално транспарантни и спомагат на служебния министър на стопанската система, който разпореди инспекция на активността на държавната банка и се закани да смени Надзорния съвет, само че явно среща опозиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР