Опитите на част от навързаните около интригите в левицата да

...
Опитите на част от навързаните около интригите в левицата да
Коментари Харесай

Абе какво явление е Ваня Григорова!?До една година е на бунището при Мая Манолова

Опитите на част от навързаните към интригите в левицата да хиперболизират присъединяване на Ваня Григорова са надалеч от действителността.
При този спорен (колко съм учтив!) претендент на ППДБ и при удобно стеклите се условия Григорова да има капацитет да притегли протестен избор, тя не съумя да реализира нищо повече от Мая Манолова на предните локални избори в София. Тогава Манолова се изправи против Фандъкова, която към момента беше в силата си, а ГЕРБ беше на власт, Бойко Борисов – министър-председател. И Манолова стигна на втори тур, където загуби с разлика от към 4,5%.
Сега Григорова изостава с малко повече от % от Терзиев, само че пък при надалеч по-благоприятна политическа обстановка. При това основна част от гласовете на втори тур Григорова получи от гласоподаватели на ГЕРБ, които гласоподаваха за нея с омерзение, като митинг против ППДБ и отрочето на Държавна сигурност.
Доста наивни, въпреки и с прозирни претекстове, са изказвания от вида „ роди се нова звезда “ и „ това е новият водач на левицата “. Григорова не съумя да събере центристки избор, а остана затворена единствено в твърдото ядро на Българска социалистическа партия и русофилско-евразийските групи.
Останалите (главно от ГЕРБ и някои десни) гласоподаваха за нея чисто ситуативно, с цел да санкционират ППДБ и надали в миналото биха повторили подобен избор. По принцип е много наивно да се счита, че в София може да завоюва червен претендент, камо ли пък с радикална марксистка идеология и изразителност от XIX век, с каквито се характеризира Григорова.
Та, след не повече от година Григорова ще бъде там, където в този момент е Манолова. Толкоз по въпроса за „ новите звезди “.
От профила във фейсбук на доцент Борислав Цеков
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР