Опитите на Борисов да измоли от Ангела Меркел похвали за

...
Опитите на Борисов да измоли от Ангела Меркел похвали за
Коментари Харесай

С магарешко кашляне пред Меркел корупция не се бори, трябва и акъл

Опитите на Борисов да измоли от Ангела Меркел похвали за битката му с корупцията удариха на камък. Германският канцлер отхвърли да дава отговор на въпросите за напредъка на кабинета в битката с уродливото събитие. Това наложи Борисов самичък да се хвали, очаквайки, че Меркел въпреки всичко ще го поддържа. Но тя тактично замълча и в тази обстановка.

И няма по какъв начин да е иначе, откакто за корозивната България корупция в немското държавно управление са получени десетки отчети единствено през 2017 година Те стигат до Берлин по дипломатически път, посредством тайните служби, както и посредством неправителствени организации, измежду които се открояват тези на фондациите „ Конрад Аденауер “ и „ Фридрих Науман “.

И се получават безспорни парадокси. Борисов декларира: „ Полагаме големи старания в битката с корупцията. Това се вижда от всички. България се дава за образец в битката с корупцията в доста европейски страни ". След това бомбастично изхвърляне министър председателят ни изиска от Меркел „ доброжелателна помощ за правосъдната система и битката с корупцията у нас “. „ Добронамерена “, като че ли би могла да е злонамерена… След срещата в София той разгласи, че е получил нейната поддръжка в България да дойдат " сътрудници ", които " доброжелателно " и " без доста звук " да ни следят и образоват, като влязат " в прокуратура, съд, разследване, полиция, при дознатели и където има потребност " и си дадат мнението за законодателството, в това число и признатия неотдавна антикорупционен закон.

Това бе безочлив опит да бъде въвлечена Германия във подправена игра, с която министър председателят да популяризира някакви бъдещи триумфи и да тушира публичното неодобрение. В Берлин обаче сигурно знаят за подписания наскоро контракт сред българската и съветската прокуратури – от Юрий Чайка и Сотир Цацаров – нашите обвинители да се образоват на битка с корупцията в Русия, която е на 119-о място в света.

Това в случай че не е абсурд, здраве му кажи.

Една страна може да бъде ръководена с положителни служители и неприятни закони, само че не и противоположното ”. Тази мисъл на Бисмарк е представена от ръководителя на фондация „ Конрад Аденауер “ Марко Арнд, след негово посещаване в България. И добавя: Румъния отбелязва огромен прогрес в битката с корупцията на най-високо ниво, какъвто в България липсва.Според мен, данъчните управляващи и прокуратурата в България към момента реагират прекомерно неенергично на съмнения за корупция по високите етажи на властта. Осъдителните присъди са огромна необичайност. България има съответните институции и закони, само че те би трябвало и да се ползват. Обстоятелството, че това става извънредно рядко, демонстрира силата на упоменатото от вас задкулисие.В България доста постоянно загатват в тази връзка семейството Пеевски “. Арнд е проумял неща, които Борисов продължава да отхвърля.

Борисов споделя, че организира промени в страната. Казва още, че се бори с корупцията и проведената престъпност. Но това случва ли се? Този въпрос пък задава в изявление за БНР Даниел Кадик, шеф на българския клон на фондация „ Фридрих Науман “.

Борисов доста желае да използва Ангела Меркел и Германия за свои пропагандни цели. Той пробва да внуши, че те признават огромните му „ достижения “ в битката с корупцията, преплитайки теата с проблемите на Балканите, Турция, бежанците и прочие Иска да е воин и огромният победител над корупцията, съзнавайки глупостта на ситуацията – хем да си самата корупция, хем нейният зложелател. И последователно замязва на това магаре от рекламния клип на лек против кашлица, което олицетворва заболяването. А и с хапчета тази работа не става.

Радост Велчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР