Опитите да се управлява курсът на рублата с надеждата тя

...
Опитите да се управлява курсът на рублата с надеждата тя
Коментари Харесай

Руската централна банка предупреди за риск от девалвация при опити да се управлява рублата


Опитите да се ръководи курсът на рублата с вярата тя да бъде отслабена ще я създадат " изкуствена " и могат да доведат до обезценка, предизвести ръководителката на Руската централна банка (РЦБ) Елвира Набиулина, представена от съветското издание на сп. " Форбс ".

По този метод също така съветската стопанска система ще бъде привързана към валути на непознати страни, където сега инфлацията е на 40-годишен най-много, добави централната банкерка.

По-рано министърът на финансите Антон Силуанов загатна за опция за осъществяване на валутна намеса посредством приходите от суровинния бранш.

Руската рубла нарастна през днешния ден до най-високите си равнища от повече от седем години, като доближи малко над 50 рубли за 1 $ по отношение на над 80 рубли за $ преди войната в Украйна. Силната рубла подкопава износа и приходите в съветския бюджет, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Придържаме се към политика на плаващ курс, защото точно плаващият курс дава опция на стопанската система да се приспособява към изменящите се условия ", уточни Набиулина в тирада пред конгреса на съветските промишлени бизнесмени в Москва.

На същия конгрес Силуанов съобщи, че съветският бюджет може да пожертва част от приходите от първични материали за тази година, насочвайки ги към валутни интервенции за стабилизиране на курса на рублата. По думите му задграничната валута е токсична за страната, само че въпреки всичко Русия би трябвало да усили равнищата си на импорт.

Курсът на рублата е от главно значение за експортьорите, тъй че държавното управление ще прегледа идната седмица оферти по курса, посочи финансовият министър. Разглеждаме опцията за закупуване на валута от " другарски " страни, заяви той, като добави, че следва да се вземе дефинитивно решение по какъв начин да се работи. " Гледам на това като на последна мярка в тежката артилерия ", акцентира Силуанов.

Министърът на икономическото развиване Максим Решетников от своя страна намерено разкритикува проекта на своя сътрудник, отбелязва Агенция Франс Прес. Според него такова орязване на бюджета за интервенция на валутните пазари няма да бъде задоволително, с цел да преобърне обстановката и даже може да я утежни.

Силната рубла се изяснява с ограниченията за финансов надзор, въведени от съветските управляващи след интервенцията в Украйна. Тези ограничения бяха смекчени през последните седмици, само че рублата продължи непреклонно да нараства, защото заради резултата на глобите съветските стопански среди към този момент не търсят долари или евро, с цел да внасят от чужбина, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР