Опитите да се принуди Русия към мир“ набират скорост -

...
Опитите да се принуди Русия към мир“ набират скорост -
Коментари Харесай

Западът се готви да опита да “принуди Русия към мир”

Опитите да се „ принуди Русия към мир “ набират скорост - и ще доближат своя връх след два месеца. Беше оповестено, че конференцията за Украйна - известна още като " срещата на върха за мира " - ще се организира в Швейцария на 16-17 юни в първокласния курорт “Бюргенщок ” на езеро покрай Люцерн. Правителството на алпийската република към този момент стартира да изпраща предложения, като чака да събере към 100 страни. Още повече, че в Киев и Вашингтон (а точно те са основателите на срещата) желаят да видят висши чиновници в Швейцария.

Срещата на върха е планувана като кулминационна точка на развой, който стартира предходната година, когато Западът се опита да въвлече страните от Глобалния юг в своя напън върху Русия. Преди това бяха извършени няколко срещи в разнообразни страни по света, а от началото на тази година швейцарските управляващи започнаха директна подготовка за конференцията. Нейните дати не са определени инцидентно: единствено ден преди този момент, на 15-ти, ще завърши срещата на Г-7 в Рим. Тоест, цялото управление на основните страни от груповия Запад към този момент ще бъде събрано и ще им остава единствено да прелетят Алпите, където към тях ще се причислят водачите на страните от Европейски Съюз и НАТО. Това са към 35 страни - 32 от НАТО плюс Япония и европейци отвън НАТО като Австрия. Но срещата на високо ниво не се организира за тях - те към този момент няколко пъти са обсъждали Украйна на срещите си. Целта на конференцията е да се съберат оптимален брой страни от Глобалния Юг, с цел да се предложат на Русия някакви общи условия за преустановяване на военните дейности в Украйна, претенции и в идеалния случай ултиматум. Не от името на Запада, който към този момент наложи всички вероятни наказания, формулира своите стремежи и претенции и просто поддържа и въоръжава Украйна, а от името на, по този начин да се каже, „ целия свят “.

Ето за какво е толкоз значимо по-голямата част от срещата да бъде формирана от незападни страни. Зеленски сподели: „ Очакваме, че от 80 до 100 страни ще вземат присъединяване в срещата. Вярвам, че точно този брой страни ще могат най-малко да се опитат да принудят Русия към обективен мир. ” Тоест първичната формула за триумф на срещата на върха за Запада и Киев ще бъде в състава на участниците: в случай че за 40 западни страни (страни от НАТО, неатлантически европейци плюс Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия) да има най-малко 41 незападни. Ще съумеят ли уредниците?

Чисто аритметично най-вероятно да - въпреки и не на равнище висши чиновници, само че 40 страни от световния юг ще изпратят свои представители. Ще има и някои висши чиновници, тъй като в световния юг също има хора като проатлантическия и вманиачен президент на Аржентина Милей. Ще дойдат и някои африкански водачи – от тези малко страни на континента, които се причислиха към западната позиция. Но всичко това са статисти - за уредниците на срещата въпросът за наличието единствено на няколко страни от Глобалния юг е от фундаментално значение. Макар и не на най-високо равнище, само че най-малко на министерско равнище: първо, с цел да могат да кажат, че „ целият свят е с нас “, и второ, тъй като точно върху тези страни ще се концентрират доста незападни страни (тоест те ще одобряват поканата, в случай че основните страни на Юга създадат същото). Кого ухажва Западът?

Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка и Саудитска Арабия - даже швейцарското външно министерство ги уточни, като сподели, че е в стеснен контакт с тях. Наистина, в случай че в Бюргенщок бяха показани всички от гореспоменатата „ Голяма петорка “, Западът щеше да получи сериозен мотив за пиар – без значение каква декларация щеше да бъде призната на срещата. Дори окончателният документ да се окаже оптимално неразбираем и неопределен и по никакъв метод да не наподобява на ултиматум към Путин, на Запад ще стартират да приказват какъв брой значим е самият факт, че основните страни в света са разискали „ съветската опасност “ дружно и даже се приказва за „ изолираност на Русия “.

Тези очаквания обаче не са обречени да се осъществен - всички страни от Голямата петорка са членове на БРИКС и ШОС (или и в двете организации едновременно). Следователно, в случай че се съгласят на среща в Бюргенщок, ще се окаже, че там се организира среща на върха на Г-7 и БРИКС, като последната организация е показана от всички страни като се изключи Русия (сега в БРИКС има девет страни, само че до предходната година се състоеше от Китай, Русия, Индия, Бразилия и Южна Африка). Просто е невероятно да си представим това, даже в случай че страните от БРИКС не са показани на най-високо равнище: задачата на БРИКС е точно да построи групова опция на световното западно владичество, а не да взе участие в атлантически планове. А опитът да се сътвори „ международен напън върху Русия “ е чисто англосаксонски план, на който нито една от основните страни от БРИКС и ШОС няма да се съгласи.

Единственият претекст за присъединяване им в швейцарската среща на върха може да бъде желанието да смекчат общата резолюция, т.е. да отстранен от нея очевидната антируска устременост. Но, както беше казано, в този случай даже самият факт на присъединяване в конференцията играе в интерес на Запада - и страните от Глобалния юг схващат това. Следователно нито Си Дзинпин, нито множеството други водачи на страните от Голямата петорка няма да бъдат в Бюргенщок, нито въобще ще има китайска делегация. Бразилия и Индия може да бъдат показани на министерско равнище, само че е прекомерно рано да се приказва за тяхното дефинитивно решение. Ако Лула и Моди изпратят свои представители, тогава на „ срещата на върха на мира “ няма да бъде призната никаква антируска декларация, да не приказваме за ултиматум – или те ще бъдат подписани единствено от страните от груповия Запад и двете-три дузини неосновни страни от груповия Юг, които са се включили към тях. Тоест даже пропагандната им стойност ще е минимална.

В историята е имало случаи, които ненапълно наподобяват на „ принуждаване на Русия към мир “. Например груповият напън върху нас от европейските сили на конгреса в Берлин през 1878 година, който доста понижи нашите достижения (включително утежняване на позициите ни на Балканите) след Руско-турската война. Но тогава Европа заплаши Русия с война, а император Александър II не искаше да стартира нова. Сега обстановката е радикално друга: Русия към този момент е в положение на непряка война със Запада и я води на лична историческа територия. Никакви ултиматуми и опити за „ налагане на мир “ от страна на Запада нямат и минимум значение за нас, а англосаксонците към този момент нямат сили и благоприятни условия да провеждат световната изолираност на Русия. Светът се промени - и Русия ще може да отбрани своите ползи, изтръгвайки западните си земи от ръцете на Запада.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед49801Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед21800Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед43094Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед34760Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед75109Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552310Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181760Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140563Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125499Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124176Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР