Опитайте го веднъж и няма да искате да погледнете друг

...
Опитайте го веднъж и няма да искате да погледнете друг
Коментари Харесай

Кокосово-ананасова панакота

Опитайте го един път и няма да желаете да погледнете различен десерт - гальовен и благоуханен

Необходими Продукти

● кокосово мляко - 1 кутия ( 400 мл)
● компот от ананас - 1 консерва нарязан (около 550 мл)
● компот от ананас - 1 консерва на шайби
● захар - 1 ч.ч.
● желатин - 2 пакетчета

Начин на подготвяне

Двете пакетчета желатин се разтварят съгласно напътствията на опаковката във вода и се оставят да набъбнат.

Сокът от ананаса на шайби се изцежда и се поставя в тенджерка и 3-4 с.л. от захарта да заври, до момента в който последната се разтвори. Едната купичка с към този момент набъбналия желатин се поставя на водна баня до втечняване и деликатно се прибавя към топлия сок от ананас и захар.

На дъното на стъклени огнеупорни купички се поставя по една шайба ананас и се полива с ананасовия сироп със желатин, до момента в който частите се покрият. Купичките се слагат в ледник, с цел да стегнат.

През това време в друга тенджерка се кипва кокосовото мляко с останалата захар, прибавя се компота от натрошен ананас (сироп и плод) и в случай че е останало нещо от сиропа с желатина. Разбърква се и се изключва.

Втората купичка с желатин също се втечнява на водна баня и се прибавя към сместа. Разбърква се хубаво и се налива в купичките върху към този момент почналите да се желират ананасови шайби.

Купичките се поставят в ледник за най-малко 4-5 часа, до момента в който панакотата се втвърди.

Панакотата може да се сервира непосредствено с купичките или да се обърне. За задачата първо се прокарва острието на доста тъничък нож сред панакотата и стените на съда, по-късно купичката се слага в тавичка с гореща вода за 2-4 минути, захлупва се с чинийка и бързо се обръща.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР