Опитайте, ако не може да им се наситите, значи сте

...
Опитайте, ако не може да им се наситите, значи сте
Коментари Харесай

Оригиналните спагети Карбонара

Опитайте, в случай че не може да им се наситите, значи сте приготвили спагети Карбонара тъкмо по тази рецепта

Необходими Продукти

● спагети - 150 г
● гуанчиале - 200 г
● жълтъци - 3 бр.
● чесън - скилидка
● пекорино - 60 г
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Нарязвате гунчиалето (това са свински бузи натрити със сол и червен пипер и леко поизсъхнали) на късчета и чесъна на дребно.

Изпържвате месото в тиган без безусловно никаква лой, тъй като се стопява много и добавяте чесъна и пържите още към минутка до момента в който месцето стане хрупкаво. Дръпнете от котлона и сварете спагетите в подсолена вода за към 5-6 минути - доста е значимо да са ал денте.

Смесете жълтъците с 40 г от сиренето, малко черен пипер и разбийте добре с вилица. Сложете тигана отново на котлона (намален до последно) сложете спагетите вътре с малко водичка от варенето и разбъркайте за към минута до момента в който попият част от водичката.

Свалете от котлона и прибавете жълтъците като бъркате непрекъснато до момента в който се получи една кремообразна текстура и сервирайте като поръсите с останалото сирене и черен пипер.

Да допълня, че това е истинската рецепта за Карбонара, която е на повече на 500 години и хората живеещи в Рим доста държат да се съблюдава тъкмо, изключително за сиренето тъй като Пекорино романото се прави от овче мляко, а Пармезанът от краве и усетът е доста друг.

Също по този начин Гунчиалето е с доста по-богат усет на свинско, тъй като свинската глава има доста по-остър мирис в сравнение с панчетата, тъй като тя се прави от свинските гърди.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР