Опитът на Великобритания да напусне ЕС показва, че алтернатива на

...
Опитът на Великобритания да напусне ЕС показва, че алтернатива на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Опитът на Великобритания да напусне ЕС показва, че алтернатива на европейската интеграция няма

Опитът на Англия да напусне Европейски Съюз демонстрира, че опция на европейската интеграция няма. Това съобщи съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"Във Англия има една от най-големите български диаспори. Време е да помислим по какъв начин ще се погрижим за ползите на тези хора и по какъв начин те ще гласоподават. Ако Англия излезе от Европейски Съюз, ние рискуваме тази огромна група българи да се окаже без обезпечени права да могат да гласоподават на европейските избори, като европейски жители. За тях ще стартират да се ползват тези разпореждания, които важат за трети страни ", сподели още той.

"Светът ще се раздели на страни, които сполучливо са се приспособили към новата софтуерна обстановка и на такива, които няма да се приспособяват добре и ще останат обратно. Това е тематиката за електронното ръководство. Ние похарчихме към този момент 2 милиарда лв. и нямаме електронно ръководство, а би трябвало да имаме ", разяснява Иванов.

"Ние сме срещу всеки опит да се обезсмисли преференцията, тъй като това е съответно демократично право, завоювано от българските жители ", приключи Христо Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР