Опитът на Русия да сравни наказанието на Олимпийския комитет на

...
Опитът на Русия да сравни наказанието на Олимпийския комитет на
Коментари Харесай

МОК отговори на Русия

Опитът на Русия да съпостави наказването на Олимпийския комитет на страната с ситуацията на израелските спортисти след началото на спора сред Израел и Хамас е неудобен, обявиха от Международния олимпийски комитет (МОК).

Руският външен министър Сергей Лавров сподели през вчерашния ден, че МОК се причислява към политическите решения на Запада, откакто олимпийската централа съобщи, че всяка дискриминация против спортисти на Игрите ще бъде бързо прегледана, защото те не носят отговорност за решенията на своите държавни управления.

Така от МОК дадоха отговор на питане по отношение на присъединяване на израелски спортисти на Олимпийските игри в Париж следващата година и възможния отвод на спортисти от други народи да се състезават против тях поради продължаващия спор.

Лавров назова изказването на МОК " срамно ", заявявайки, че то " потвърждава неговата политическа пристрастност ".

" Ситуацията с Русия е единствена по рода си и не може да се съпоставя с никоя друга война или спор в света, защото подхванатите ограничения и рекомендациите, направени от МОК, са разследване от нахлуването в Украйна от съветската войска по време на зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пекин 2022 ", сподели представител на централата.

На 12 октомври Международният олимпийски комитет (МОК) наложи наказване на съветския олимпийски комитет за неопределен срок поради нарушение на олимпийската харта посредством включване на спортни организации в четири района в Източна Украйна. Миналата седмица съветски олимпийски чиновници одобриха за свои членове олимпийските препоръки на анексираните украински територии - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

" Това съставлява нарушаване на Олимпийската харта, тъй като нарушава териториалната целокупност на Националния олимпийски комитет на Украйна, както е прието от МОК ", сподели още представителят.

Лавров съобщи още през вчерашния ден, че МОК просто се " преклонява пред западните сили ", когато споделя, че дискриминационното държание ще бъде осъдено на Олимпиадата.

" Това, несъмнено, е възмутително. За следващ път виждаме образец за пристрастност и неуспех на Международния олимпийски комитет, който понякога потвърждава своята политическа пристрастност ", разяснява той.

" Всичко, което дава отговор на ползите на западните страни, на първо място на Съединени американски щати, МОК интензивно поддържа и се пробва да откри формулировки, които като цяло да одобрят тази линия. Срамно и, несъмнено, по този начин МОК мощно се дискредитира ", добави Лавров.

Все още не е взето решение дали съветските спортисти ще могат да вземат участие на Олимпийските игри в Париж с безпристрастен статут без байрак или химн, само че от МОК неведнъж са заявявали, че няма да санкционират състезатели за решенията на държавните управления им.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР