Опитът, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната

...
Опитът, който добихме в предишните парламенти, ни показа, че парламентарната
Коментари Харесай

НОВИНА: Слави се връща в голямата политика, ИТН влиза в следващия парламент

Опитът, който добихме в предходните парламенти, ни сподели, че парламентарната народна власт е изчерпана, съобщи пред Нова телевизия някогашният народен представител от редиците на „ ИТН ” Станислав Балабанов.

По думите му концепцията за президентска република, за каквато от партията на Слави Трифонов заговориха и събират подписи, е „ една от фантазиите на демократичната общественост ”.

Балабанов изясни, че Има Такъв Народ е поръчала изследване за настройките на българите по тематиката на третата в света социологическа организация. Резултатите посочили, че 53% от участниците в анкетата желаят референдум.

Според изследването, след идните избори резултатът на Има Такъв Народ ще е 8,5%. „ Ние не просто ще бъдем част от 49-ия парламент, а ще играем съществена роля в него ”, акцентира Балабанов.

Реклама

Само преди ден Слави изясни, че не е водил никакви диалози с президента Румен Радев за референдума за промяна на политическото ръководство.

„ Откакто той е президент може би един път съм се виждал с него. Референдумът е наша отдавнашна концепция, която касае нашата визия за мажоритарни избори “, съобщи на конференция водачът на „ ИТН “.

Той акцентира, че Радев „ не знае за тази цел, няма никакво присъединяване, той си води президентството, ние си водим това, което ние решаваме, че е вярно “.

На въпрос ще се коалират ли с някоя партия на идните избори, Трифонов съобщи, че Има Такъв Народ няма да вземат участие в коалиция. „ Ако влезем в идващ парламент, ще създадем всичко допустимо той да бъде работещ този път “, добави той.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР