Опитът да се представи, че този кандидат за президент -

...
Опитът да се представи, че този кандидат за президент -
Коментари Харесай

Денков: Спорна е идеята, че Герджиков може да обедини дори академичната общност

Опитът да се показа, че този претендент за президент - проф. Анастас Герджиков, е претендент на цялата просветителна и научна система, не е правилен. Това съобщи пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, запитан по какъв начин ще разяснява кандидатурата на ректора на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков за президент.

Проф. Николай Денков е учител в Софийския университет. " Аз съм част от тази просветителна система, знам какъв брой преподаватели и учители, и ректори, в това число, и преподавателите във висшите учебни заведения, имат проблем с тези въпроси и желаят да чуят отговорите. Така че концепцията, че той /проф. Анастас Герджиков/ може да сплоти, даже академичната общественост, за мен е най-малкото противоречива ", разяснява просветителният министър.

Той сподели, че проф. Герджиков е " доста добър експерт, доста добър ректор, работили сме дружно по доста въпроси, само че не чаках да се яви човек от академичната общественост за тази позиция ".

Според просветителния министър, всеки, който се яви на президентските избори, би трябвало да отговори на въпроси, свързани с функционалностите на страната, като разделяне на управляващите, с изразходването на обществените средства, с ремонтите и строителството, и какво " вършим с служителите на реда, които биха студенти под колоните на Министерския съвет ". Всеки, който се яви, като претендент на партиите, които ръководеха страната в същото време, би трябвало да отговори на тези въпроси, съобщи проф. Николай Денков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР