Опитът да се извадят напред болести и страдания е наша

...
Опитът да се извадят напред болести и страдания е наша
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Заделяните 1 млрд. за ТЕЛК решения водят до злоупотреби

”Опитът да се извадят напред заболявания и премеждия е наша национална линия. 1 милиарда лева се дават годишно след ТЕЛК решения. Това дава опция за злоупотреби. Знаят се хората с ТЕЛК решения. Ако даден човек съобщи, че е болен, дано той да бъде прегледан да вземем за пример във ВМА, от лекари, а не от ТЕЛК комисия.
Така направиха в Гърция. Много елементарно ще се откри дали и какъв брой заболявания имат ". Това съобщи някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков в утринния блок на Българска национална телевизия.

И аз пия хапчета за високо кръвно, имам наднормено тегло, а мога да кажа, че ме боли и кръстът. Така към този момент имам 50% неработоспособност.

Коментарът му бе във връзка 82% неработоспособност, съгласно ТЕЛК решение, на шефа на пазарджишката болница - доктор Васил Вълчев.

" За да лъжеш за здравето си, нещо не би трябвало да си наред. Не е добре структуриран методът, по който се дефинира какъв брой е болен е един човек ", разяснява някогашният здравен министър.

" Увеличават се парите за опазване на здравето. Ще забележим по какъв начин ще бъдат разпределени средствата. За мен разкъсването на НЗОК не е добра концепция, има доста въпросителни ", счита още той.

" Това, което се споделя за имунизациите са " бабини деветини ". Това са медикаменти - те изкореняват и държат под надзор рисковите заболявания. Неваксинирането на децата е закононарушение против обществото ", приключи доктор Мирослав Ненков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР