Опитах се да намеря някаква база, по която да сравня

...
Опитах се да намеря някаква база, по която да сравня
Коментари Харесай

Валерия Велева: Президентът се опитва да изземе ролята на БСП

Опитах се да намеря някаква база, по която да сравня новогодишната тирада на президента Радев. В последна сметка я съпоставих с тази на Путин. В неговото новогодишно послание към нацията Владимир Путин приказва за фантазии, за родината, за шанс, за благополучие, обич, за почитание... т.е. все за положителни неща. В края на краищата едно такова слово несъмнено ще има политически послания, само че би трябвало да носи и човещини, да носи уют, а в словото на Румен Радев нямаше никаква светлина.

Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия журналистът Валерия Велева по отношение на новогодишната тирада на българския президент Румен Радев.

,,Още в третото си изречение той стартира да приказва за гибелта – за тези, които са изгубили близки и другари, до момента в който в четвъртото към този момент говореше за беднотия. Струва ми се, че президентът от ден на ден и повече желае да изземе ролята на Българска социалистическа партия като опозиция'', уточни Велева.

,,Малко или доста ГЕРБ се изчерпа откъм политически сюжет, заради което се отвори едно празно място, един вакуум, който Румен Радев желае да заеме, да трансформира в любим на всички'', сподели още журналистът.

,,Румен Радев се декларира като човек, който желае да бъде и съпротива, и опция, обаче без да задава посока. Когато имаш такива искания, е редно да даваш визия, някакъв взор. Така че в реалност наподобява, че президентът желае да изземе функционалностите на опозицията, а самата тя се пробва да ражда кавги, без те да лежат на нещо вярно'', разяснява по тематиката социологът Александър Владимиров.

,,Това, което се пробва да втълпи президентът, е чувството за нестабилност'', заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР