Опит за принуждаване на Полша да смени властта си, така

...
Опит за принуждаване на Полша да смени властта си, така
Коментари Харесай

Полският президент разкритикува Европейската комисия за блокирането на средства

Опит за принуждаване на Полша да смени властта си, по този начин го възприех, по този начин го схващам, и сегашните събития единствено го удостоверяват, съобщи Анджей Дуда
Полският президент Анджей Дуда през днешния ден разкритикува Европейската комисия за блокирането на средства от Европейски Съюз, което съгласно него е " опит да се принуди Полша да промени " държавното управление си и добави, че е отворен за договаряния за промени в правосъдната система, съобщи Ройтерс.

Последното държавно управление на Полша, ръководено от националистическата партия " Право и правдивост " (ПиС), беше въвлечено в спор с Европейската комисия по отношение на правосъдните промени във Варшава и върховенството на закона, вследствие на което бяха замразени милиарди средства на Европейски Съюз за Полша.

Новото проевропейско държавно управление даде обещание да възвърне достъпа до пари, като възвърне върховенството на закона, само че се сблъсква със опозиция от поддръжници и съдружници на някогашната ръководеща партия, в това число Дуда и някои високопоставени съдии.

" Нямам подозрения за това какъв е смисълът от блокирането на парите от Националния проект за възобновяване от страна на Европейската комисия. Това беше чисто политическо деяние против предходните полски управляващи ", съобщи Дуда по време на конференция във Вилнюс.

" Опит за принуждаване на Полша да смени властта си, по този начин го възприех, по този начин го схващам, и сегашните събития единствено го удостоверяват ", добави той.

Европейската комисия не беше разполагаем незабавно за коментар, съобщи Ройтерс.

Дуда също по този начин съобщи, че е отворен за договаряния и оферти за разнообразни промени в полската правосъдна система, само че не би позволил инспекция на съдиите, които са били назначени по време на неговия мандат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР