Опит за извършване на фиктивна доставка на над 20 тона

...
Опит за извършване на фиктивна доставка на над 20 тона
Коментари Харесай

Данъчни хванаха измама с над 20 тона месо

Опит за осъществяване на фиктивна доставка на над 20 тона месо са предотвратили данъчни , оповестиха от Национална агенция за приходите.

Преди дни товарен автомобил се явил за прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Водачът на транспортното средство е заявил пред приходните инспектори, че транспортира 32 палета с пилешко и свинско месо от българско комерсиално сдружение, като стоката е предопределена за компания в Гърция.  

Служителите на фискалния пункт са направили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката. В товарния отсек са о ткрити голям брой бутилки с минерална вода, като пред тях е имало единствено 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо . При вътреобщностната доставка на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката.

Реално обаче не е осъществена доставка на посоченото количество месо и по този метод се укриват доходи и Данък добавена стойност от продажбата му в България

Незабавно е известен Координационния център в ГДБОП, откъдето е обезпечено наличие на полицейски чиновници от Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Петрич. Образувано е досъдебно произвеждане, а стоката и транспортното средство са конфискувани като материални доказателства.

Национална агенция за приходите е почнала проверка на сдружението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР