Оперната звезда Пласидо Доминго бе посрещнат топло на концерта си

...
Оперната звезда Пласидо Доминго бе посрещнат топло на концерта си
Коментари Харесай

С овации посрещнаха Пласидо Доминго на концерт в Унгария

Оперната звезда Пласидо Доминго бе посрещнат топло на концерта си в унгарския град Сегед, проведен по случай откриването на футболен стадион и юношески състезателен комплекс на тамошния католически диоцес, съобщи Асошиейтед прес.

Това бе вторият европейски ангажимент на артиста, откакто той бе упрекнат в полов тормоз. В неделя на Залцбургския фестивал той бе почетен от публиката с продължителни овации и ставане на крайници.

Публиката на стадиона в Сегед бе като че ли по-сдържана, само че посрещна артиста с овации и го възнагради с бурно ръкопляскане, откакто той изпя патриотична песен от "Банът Банк " на Ференц Еркел, основоположника на унгарската национална опера. Но плануваната конференция бе анулирана и достъпът до подготовката бе стеснен.

В концерта в Сегед участваха също синът на фамозния артист - Пласидо Доминго младши, и пуерториканското сопрано Ана Мария Мартинес.

Организаторът на концерта Андреас Магон в коментар за АП загатна, че обвиняванията против артиста са свързани и с огромния брой юристи в Съединени американски щати и сподели, че в Съединени американски щати от всичко може да се направи шоу. Той уточни обаче, че европейската просвета доста се отличава в това отношение от американската. Пласидо Доминго е грамаден актьор и грамаден човек, акцентира той.

Певецът нееднократно е пял в Унгария. Унгарските медии, доста от които са благосъстоятелност на фондация, тясно обвързвана с премиера Виктор Орбан, в информациите си за концерта постоянно не загатваха обвиняванията против Доминго. Независимите медии бяха се фокусирали най-вече върху спортният комплекс, издигнат с публични средства и с помощта на връзките на Църквата, отбелязва АП.

Стадионът и младежкият състезателен център "Свети Гелерт " бе издигнат с пари на данъкоплатците - към 14 милиона форинта (47 милиона долара), и е благосъстоятелност на диоцеза Сегед-Чанад на Римокатолическата черква, отпред на който стои свещеник Ласло Киш-Риго, прочут последовател на политиката на премиера Виктор Орбан. Епископът е и създател на футболния клуб, който ще играе на стадиона с 8000 места. Комплексът ще се употребява и от 9000 учащи се, посещаващи образователни заведения на диоцеза, и от към 4 хиляди деца, за които се грижи страната, споделя епископът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР