Оперираща в България банка промени съобщение до клиентите си, което

...
Оперираща в България банка промени съобщение до клиентите си, което
Коментари Харесай

Голяма наша банка промени съобщение до клиентите си заради впечатление за изтеглен кредит

Оперираща в България банка промени известие до клиентите си, което дълго време създаваше паники у получателите му за към този момент провиснал им заем. Съобщението гласеше: " Вашият авансово утвърден заем ви чака! “ и доближаваше до хората регулярно посредством SMS-и и през началната страница в онлайн банкирането им на уеб страницата на финансовата институция. Това заяви пред " Фокус " основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Имало е и миг на прилепяне с текстове като: " Възползва ли се от твоя авансово утвърден заем? Остават единствено 5 дни, в които можеш да заявиш на: … “

До смяната се е стигнало откакто Руменова е потърсила подпомагане за отбрана на жителите от тази процедура от омбудсмана на Република България проф. Диана Ковачева, а тя на собствен ред е изпратила рекомендация до банката за прецизиране на текста по метод, който не буди терзания у потребителите и ясно показва, че става въпрос за направена от сдружението оферта.

" Вече има подробна информация какво съгласно банката значи " авансово утвърден заем “, по какъв начин може да се кандидатства за него. Защото, изключително около множеството случаи на откраднати персонални данни и изтеглени заеми на името на засегналите лица, хората се притесняваха, че някой може да е декларирал заем от тяхно име и те би трябвало да го обслужват “, разяснява Габриела Руменова.

Експертът предложи на потребителите постоянно да четат постепенно и деликатно всички условия в офертите на търговците и да ги одобряват чак тогава, когато са сигурни, че са ги разбрали напълно и вярно. Същото важи и за SMS-ите с разнообразни вести или игри, част от които се провеждат от мобилните оператори, а други от трети страни, само че клиентите ги получават против възнаграждение, без да са ги декларирали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР