Операцията на лакътя на Шохей Охтани е преминала добре, казва звездата на Лос Анджелис Ейнджълс, тъй като лекарят се надява в началото на 2024 г. да се върне към вата

...
Суперзвездата на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Охтани обяви, че е
Коментари Харесай

Суперзвездата на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Охтани обяви, че е претърпял операция на лакътя във вторник сутринта, след като двупосочният играч беше изключен както от мачове, така и от удари до края на сезона поради контузии.

Ohtani трябва да е готов за удар в деня на откриването на сезон 2024, но вероятно няма да се върне на терена до 2025, каза във вторник лекарят, извършил операцията, д-р Neal ElAttrache.

„Направиха ми процедура на лакътя по-рано тази сутрин и всичко мина много добре“, каза Отани в публикация в Instagram. „Много ви благодаря за молитвите и милите думи на всички.“

Операцията беше за възстановяване на скъсана лакътна колатерална връзка, която екипът откри при хвърлящия лакът на Ohtani на 23 август, което накара Angels да затворят 29-годишния японец като питчър.

Той също така отсъства от състава на вата на Ангелите от 3 септември поради възпаление на основните му мускули, като отборът в крайна сметка обяви в събота, че той ще пропусне остатъка от сезона.

За кой отбор ще играе Охтани през следващия сезон, предстои да видим. Очаква се той да бъде един от най-търсените свободни агенти, когато договорът му изтече след този сезон.

„Ще работя толкова усилено, колкото мога, и ще дам всичко от себе си, за да се върна на диаманта по-силен от всякога“, каза Отани в публикацията си.

Шохей Охтани се присъедини към ексклузивен клуб, след като записа 500-ия си аут в кариерата. Shohei Ohtani се присъедини към ексклузивен клуб, след като отбеляза 500-ия си аут в кариерата. Kyodo News/Getty Images

Трикратният участник в Мача на звездите се наслаждаваше на сензационен сезон, водейки Американската лига по хоумрънове (44) и ходения към вторник, и седеше сред лидерите в лигата за среден удар (0,304) и тройки (8).

Като титулярен питчър през 2023 г. Ohtani събра рекорд от 10-5 в 23 мача – за отбор, който имаше рекорд 68-83 към вторник и ще пропусне постсезона. Той удари 167 удара в 132 ининга и имаше среден резултат от 3,14.

Планът за операция „след обсъждане с Шохей беше да се поправи проблемът и да се подсили здравият лигамент на място, като същевременно се добави жизнеспособна тъкан за дълголетието на лакътя“, каза ElAttrache в изявление, споделено от агента на Ohtani, Нез Балело.

ElAttrache, специалист по спортна медицина, който служи като главен лекар на екипа на Лос Анджелис Рамс и Доджърс, също извърши операция на разкъсаното ахилесово сухожилие на куотърбека на Ню Йорк Джетс Арън Роджърс по-рано този месец.

„Окончателното решение и вида на процедурата бяха взети със силен акцент върху общата картина“, каза Балело. „Шохей искаше да се увери, че избраната посока му дава всяка възможност да удря и да хвърля в продължение на много години напред.“

„Беше много жалко, че не успях да завърша годината на терена, но ще подкрепям момчетата до края“, каза Отани във вторник.

Ohtani е ангел, откакто дойде в големите лиги през 2018 г. Той спечели наградата за Новобранец на годината в Американската лига през 2018 г. и беше MVP на Американската лига през 2021 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР