Операторът на полския участък на нефтопровода Дружба съобщи за разхерметизация

...
Операторът на полския участък на нефтопровода Дружба съобщи за разхерметизация
Коментари Харесай

Разхерметизира се част от нефтопровода „Дружба” в Полша

Операторът на полския сектор на нефтопровода " Дружба " заяви за разхерметизация на тръбопровода.

Във вторник вечерта се появява теч в една от двете трасета на западния сектор на тръбата, на 70 км от град Плоцк в централната част на страната. Това е секторът, през който петролът се транспортира до Германия. Причината за случая към момента не е известна. Повредената линия е спряна неотложно, до момента в който втората работи обикновено, както и останалата част от инфраструктурата на компанията.

Полските спешни служби отстраняват теча от разваления нефтопровод, заяви в ефира на Полската телевизия прессекретарят на противопожарната работа Карол Кежковски.

По думите му спешната работа на полския оператор на тръбопровода PERN към този момент е на място и изпомпва петролните артикули, които са се разлели от нефтопровода.

" Изпомпването се прави в резервоари, предоставени от PERN. Вече са изпомпани към 400 кубични метра ", добави Кежковски, като изрази вяра, че заради прекъсването на тръбата и спадането на налягането течът ще спре в идващите няколко часа.

Той увери, че течът не съставлява заплаха за локалното население, защото е станал в поле с царевица, където няма здания.

" Рано е да се приказва за аргументите ", сподели той.

Тръбопроводът " Дружба " доставя петрол на беларуските рафинерии и го транзитира към Европа. Той стартира от Самарска област, минава през Брянск и се разклонява на две елементи - северна и южна, като минава през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария, Латвия и Литва.

PERN ръководи годишно мрежа от 2600 км тръбопроводи, в това число полския сектор " Дружба ", който доставя нефт на две рафинерии в Полша - в Плоцк (Орлен) и Гданск (Лотос), както и на две рафинерии в Германия - в Шведт и Шпергау.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР