Операта Дама Пика в Миланската скала ще бъде дирижирана от

...
Операта Дама Пика в Миланската скала ще бъде дирижирана от
Коментари Харесай

Миланската скала замени диригента Валерий Гергиев с Тимур Зангиев за операта „Дама Пика“

Операта " Дама Пика " в Миланската канара ще бъде дирижирана от Тимур Зангиев , който заменя Валерий Гергиев , отказал да се дистанцира обществено от съветското настъпление в Украйна, съобщи Франс прес.

Представлението е на 5 март.

Директорът на театъра Доминик Майер е изпратил писмо на Гергиев, с цел да го " осведоми, че " Ла Скала " ще повери на нов диригент " операта " Дама Пика " на Чайковски, излиза наяве от публикувано известие. 
    
Младият сътрудник на Гергиев и негов съотечественик Тимур Зангиев (27 г.) " към този момент е дирижирал част от подготовките " и е бил " високо оценен от оркестъра ". 
Филхармоничният оркестър на миланския спектакъл разгласи през вчерашния ден, че е заменил Валерий Гергиев за концерта си на 7 март с музикалния шеф на миланския спектакъл Рикардо Шайи. 

Ден след съветската инвазия в Украйна шефът на Ла Скала Доминик Майер и кметът на Милано Джузепе Сала приканиха Валерий Гергиев, считан за непосредствен до Владимир Путин, обществено да призове за " спокойно решение " на спора. 

" След като не получихме отговор шест дни по-късно и три дни преди представлението,  е належащо друго решение ", обясниха от миланския оперен спектакъл. 
Миланската канара " удостоверява близостта си с украинските жители, които са жертви на експанзията, и с многото руснаци, които самоуверено в последните дни осъдиха войната ".

След началото на съветската атака в Украйна, доста оркестри и фестивали в Европа и Съединени американски щати анулираха уговорките си с Валерий Гергиев, като измежду тях са Парижката филхармония и " Карнеги хол ". 

Диригентът бе почетен през 2013 година с медал " Герой на труда на Русия " от президента Владимир Путин.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР