OPERA OPEN представя премиера на бродуейския мюзикъл Семейство Адамс“ на

...
OPERA OPEN представя премиера на бродуейския мюзикъл Семейство Адамс“ на
Коментари Харесай

Семейство Адамс – от Бродуей на Античния

OPERA OPEN показва премиера на бродуейския мюзикъл „ Семейство Адамс “ на 18 август и на 20 септември на Античния спектакъл. Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия за любовта, фамилията, доверието и израстването… с покъртителен и разтърсващ поврат. „ Семейство Адамс “ е с музика и текстове от Андрю Липа и сюжет от Маршал Брикман и Рик Елис. След множеството кино и телевизионни акомодации, това е първото и само театрално зрелище, основано на героите. Премиерата му на Бродуей е през 2010, когато печели редица влиятелни награди.

Спектакълът от програмата на OPERA OPEN e с режисьор Петър Одажиев, диригент е Вилиана Вълчева, сценограф – Петко Танчев, костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Амедео Джунта, художник на осветлението е Васко Лисичов, а диригент на хора е Цветан Цветков. Преводът на текста и на песните е на Цветомира Цонева. В облиците влизат солистите Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Калина Костова, Цвети Пеняшки, Димитър Ангелов, Матей Минчев, Николай Бачев, Даниел Русев, Марияна, Виктор Ибришимов и Мария Атанасова дружно с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Режисьорът Петър Одажиев приготвя една доброжелателна подигравка на черната комедия с мигане въз основата на рисуваните герои, които са известни по целия свят и които носят своята присъща натовареност. Историята на мюзикъла слага тези известни персонажи в нова обстановка – порасналата Уенздей се влюбва в „ обикновено “ момче и призрачното имение претърпява призрачен сън. Постановъчният екип стъпва на музикалната драматургия като водеща и подчинява всичко на нея – актьорите, хореографията, преливането на мапинга, придвижването на декора.

Сценографът Петко Танчев употребява прецизен мапинг по архитектурата на Античния спектакъл, с цел да го трансформира в мрачния дом на семейство Адамс, в гробище или среднощна градина. За първи път в режисура на Опера Пловдив се употребява и изкуствен интелект, с цел да се генерират детайли от мапинга по описанието на обособените подиуми в мюзикъла.

Амедео Джунта включва съвременни танци жанр Бродуей, детайли от Боб Фоси и джаза, с цел да сътвори хореография, която изпълва с сила другояче мрачното Семейство. Танците в постановката съставляват „ декорацията “ на сцената и са контраста сред костюмите и сценографията, а на финала феновете ще се убедят, че това Семейство от отвъдното, в действителност е доста по-живо от естествените фамилии, просто по друг начин….

Спектакълът се реализира със съдействието на „ Софийски музикален спектакъл “. OPERA OPEN е част от стратегия „ Наследство 2023 “ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Билетите за 18 август са изчерпани. Билети за втората премиерна дата 20 септември се продават на касата на Операта, в мрежата на Ивентим, и онлайн в eventim.bg и grabo.bg.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР