OpenSea, известен пазар за незаменяеми токени (NFT), отбеляза значителен спад

...
OpenSea, известен пазар за незаменяеми токени (NFT), отбеляза значителен спад
Коментари Харесай

NFT гигантът OpenSea в трудно положение, поставяйки антирекорд

OpenSea, прочут пазар за незаменяеми токени (NFT), означи забележителен спад в броя на продадените NFT през февруари, достигайки тригодишно дъно.

Даннит предоставени от Dune Analytics, разкриват, че през 29-дневния интервал на платформата са продадени единствено 199,000 NFT, което съставлява незабравим спад от 33% по отношение на общия брой от 297,000 през януари. Тази цифра съставлява най-ниският месечен брой от май 2021 година насам. Намалението може евентуално да се дължи на понижаване на дейните консуматори на платформата през този интервал.

През февруари в OpenSea са регистрирани 103,000 консуматори, които са направили най-малко една транзакция за продажба, което отразява 18% спад по отношение на 125,000 консуматори през януари и отбелязва най-ниския месечен брой консуматори от юли 2021 година насам. Интересно е, че макар спада в броя на продадените NFT, размерът на продажбите се е нараснал с 5%.

Данните демонстрират, че размерът на продажбите на NFT в OpenSea за февруари е достигнал $153.03 милиона, което съставлява двумесечен връх. Вследствие на това месечните такси, получени от първоначални преводи, и лицензионните такси означиха нарастване от 3%. Платформените такси възлизат на $3.2 милиона през 29-дневния интервал, до момента в който генерираните роялти възлизат на $3.5 милиона.

За разлика от тях, данните от DappRadar разкриват, че размерът на търговията на агрегатора и NFT пазара Blur е намалял с 16% през последния месец. Въпреки този спад обаче размерът на транзакциите на Blur е надхвърлил $500 милиона, надхвърляйки този на OpenSea със забележителните 306%. Освен това, до момента в който OpenSea означи спад в броя на дейните консуматори, Blur означи растеж. Според данните на DappRadar броят на търговците на NFT в Blur се е нараснал с 13% за 30-дневен интервал, като 60,000 търговци са направили 237,000 транзакции за продажба на NFT.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР