OpenAI е компания в открит бунт, като мнозинството от нейните

...
OpenAI е компания в открит бунт, като мнозинството от нейните
Коментари Харесай

Стотици служители на OpenAI заплашват да напуснат, освен ако Сам Алтман не бъде възстановен като главен изпълнителен директор

OpenAI е компания в открит протест, като болшинството от нейните служащи заплашват да изоставен, в случай че не бъдат отстранени основният изпълнителен шеф Сам Алтман и съоснователят на OpenAI, Грег Брокман, са възобновени.

Повече от 500 от почти 770-те чиновници на OpenAI също упорстват бордът, който стои зад уволнението на Алтман, да подаде оставка, казвайки в писмо, оповестено за първи път онлайн от ветерана софтуерна журналистка Кара Суишър: „ Ние не можем да работим за или с хора, на които им липсва подготвеност, преценка и грижа за нашата задача и чиновници. "

Освен това служащите заплашиха да изоставен основателя на ChatGPT и да се причислят към новообявеното дъщерно сдружение на Microsoft, ръководено от Алтман и Брокман, като споделиха, че получих уверения от Microsoft, че разполага с позиции за всички чиновници на OpenAI.

оповестено в понеделник на X.

Уволнението на Сам Алтман

Изгонването на Алтман в петък лиши сътрудниците му, както и Microsoft – най-големият акционер и софтуерен сътрудник на компанията – изненадващо, съгласно писмото, което пристигна на фона на голям брой изявления в X от чиновници на OpenAI, в това число Мурати, заявяващи, че „ Open AI е нищо без своите хора “.

След безреден опит за възобновяване на Алтман, четиричленният ръб на OpenAI назначи в неделя вечерта Емет Шиър, съосновател и някогашен основен изпълнителен шеф на Twitch, уеб страница за стрийминг на игри, за краткотраен изпълнителен шеф, замествайки Мурати.

Наемането на Шиър „ вечно ще се преглежда като очернен ход от OpenAI, който провокира вътрешен и външен безпорядък “, написа в понеделник анализаторът на Wedbush Даниел Айвс в записка до клиентите.

„ Ако Microsoft загуби Altman, той можеше да отиде при Amazon, Гугъл, Apple или голям брой други софтуерни компании, копнеещи да доведат лицето на AI в международен мащаб до вратите си “, сподели Айвс. „ Вместо това той е на несъмнено място в централата на Microsoft и в този момент управлява основните старания на компанията за AI, за които чакаме доста основни учени и разработчици да изоставен OpenAI и да се насочат непосредствено към Microsoft. “

Въпреки това, макар разрива сред тези, които стоят зад основания на изкуствен интелект чатбот ChatGPT, и компанията, която те помогнаха да основат, както Шиър, по този начин и изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела споделиха, че са отдадени на партньорството си. Microsoft влага милиарди долари в стартъпа.

OpenAI в петък сподели, че Алтман " не е бил непрекъснато прям в връзката си " с борда, който вследствие на това е изгубил доверие в неговите лидерски качества.

Шийр сподели в обява на X в понеделник, че ще наеме самостоятелен следовател, който да изследва отстраняването на Алтман и да напише отчет в границите на 30 дни. „ Ясно е, че процесът и връзките към отстраняването на Сам са били ръководени доста зле “, написа той.

Шийр сподели, че „ ще подтиква промени в организацията “, в това число „ обилни промени в ръководството, в случай че е належащо “. < /p>

Той означи, че повода зад борда да в профил Алтман не е „ съответно противоречие по отношение на сигурността “. Вероятно това беше отпратка към дебатите, които се завъртяха към задачата на OpenAI за безвредно създаване на AI, който е „ като цяло по-умен от хората “. искреност беше към. В своето изказване бордът сподели, че държанието на Алтман попречва способността му да упражнява своите отговорности.

— Асошиейтед прес способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР