Open Aix Provence, първи кръгАнди Мъри – Гаел Монфис 6-3,

...
Open Aix Provence, първи кръгАнди Мъри – Гаел Монфис 6-3,
Коментари Харесай

Анди Мъри победи Монфис на старта в Екс-ан-Прованс


Open Aix Provence, първи кръг

Анди Мъри – Гаел Монфис 6-3, 6-2

Анди Мъри победи над Гаел Монфис в най-очаквания мач от първия кръг на Чалънджър шампионата в Екс-ан-Прованс. Поставеният под №5 британец не остави изключително огромния шансове на Ла Монф, като владееше самодейността през съвсем целия дуел и стигна до триумфа след 80 минути на корта.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде различен представител на домакините – международният №187 Лоран Локоли.

Мъри направи по-малко двойни неточности (2-5) и завоюва 80% от точките си на първи сервис (24/30) срещи 58% за Монфис (15/26). Трикратният първенец от Големия шлем осъществя четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който френският тенисист оползотвори един от двата си брейкпойнта.

Мъри пропусна брейкпойнт първоначално, само че продължи да слага съперника си напрегнат и проби за 3-1. Това бе първият от трите следващи гейма, в които никой от съперниците не завоюва подаването си, преди британецът да отрази точка за пробив и да усили преднината си на 5-2. Монфис опита да противодейства, само че някогашният №1 завърши сета с подаване на нула за 6-3.

Двукратният олимпийски първенец пропиля два следващи шанса за пробив в самото начало на втората част, само че все пак доста по-добрата му физическа кондиция си личеше все по-ясно с напредването на дуела. Мъри завърши по отличен метод конфликта, записвайки сетия от пет следващи извоювани гейма за крайното 6-3, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР