Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да

...
Опечалени поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални продължават да
Коментари Харесай

Не трябва да се предаваме: Опечалени поддръжници на Навални продължават да се стичат на гроба му

О печалени поддръжници на съветския опозиционен водач Алексей Навални не престават да се стичат на гроба му, с цел да му отдадат последна респект, в Борисовското гробище в съветската столица Москва , съобщи ДПА.

Полицейското наличие там към момента е доста, само че чиновниците на реда не се намесват, отбелязва организацията.

Навални умря на 47-годишна възраст. На 16 февруари съветската Федерална работа по осъществявания на наказванията разгласи гибелта на отявления критик на президента на Русия Владимир Путин в наказателната арктическа колония " Полярен вълк ", покрай намиращия се навръх Северния полярен кръг град Салехард, на към 1900 километра североизточно от Москва.

Обстоятелствата към гибелта му остават неизяснени. Навални беше заровен в петък след малко опело в църквата, отдадена на иконата на Божията Майка " Утоли моята тъга " в московската община Марино.

На опечалените е разрешено да поставят цветя на гроба му, показва кореспондент на ДПА, който прецизира, че млади и остарели, както и цели фамилии с деца са оставяли цветя. Гробът се намира покрай портала на гробищния парк. Мнозина не са сдържали сълзите си и са се прегръщали едни с други.

" Героите не умират. Благодарим ти, Алексей " написа на картон, положен на гроба. Между венците е имало и оставени детски играчки. Над цветята се вижда съветски правословен кръст с портрет на усмихнатия Навални, отбелязва ДПА, като добавя, че през вчерашния ден на гроба още веднъж са били майката на опозиционера Людмила и тъща му Алла Абросимова.

След погребението в петък екипът на Навални акцентира за следващ път, че съветските опозиционери, които се намират в заточение зад граница, ще продължат своята битка срещу  корупцията и властовия уред на президента Владимир Путин.

Наследството на Навални остава живо " до момента в който има милиони хора в Русия и по света, които не са безразлични към протичащото се " , споделиха съратниците на рецензия на съветския държавен глава. " Затова не би трябвало да се предаваме " , прибавиха те, като благодариха на тези, които отдават респект на гроба на опозиционера.

Сайтът на неправителствената организация за отбрана на човешките права ОВД-Инфо заяви през вчерашния ден, че 105 души са били арестувани в 22 града в страната във връзка със събития в памет на дисидента. Само в град Новосибирск задържаните са двадесет.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Припомняме и тази изложба от нашия списък:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР